pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Vrei sa te apuci de sport? Urmareste aceste recomandari utile!
Antrenament
19.03.2021.
Antrenament

Vrei sa te apuci de sport? Urmareste aceste recomandari utile!

19.03.2021.

Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti pastrezi motivatia si sa-ti atingi obiectivele.

Cu siguranta, cei mai multi dintre noi nu am fost activi in perioada iernii, fapt ce a dus la acumularea de kilograme, dar si la o lipsa de vitalitate inexplicabila. Acum e momentul sa iesi din rutina si sa iti stabilesti un program de miscare sustinut. De tine depinde daca doresti sa urmezi antrenamentele acasa, in aer liber sau la sala. Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa iti conturezi o strategie.

Credit: runtastic.com

TEHNICI DE CRESTERE A MOTIVATIEI

De cate ori nu te-ai gandit sa incepi sa faci sport pentru a pierde acele kilogramele in plus? Si de cate ori nu ai renuntat la idee...? Cea mai des intalnita scuza? Cu siguranta, lipsa timpului sau poate, chiar si multitudinea de sarcini zilnice care te sacatuiesc de energie... Sau, pur si simplu, poate ca nu iti gasesti acum motivatia de a incepe un program miscare. Schimba un pic unghiul de abordare. In loc sa te gandesti la kilogramele in exces, concentreaza-ti atentia pe ce urmeaza sa obtii, adica pe beneficii precum: o forma de invidiat, mai multa energie la serviciu, productivitate si flexibilitate. Doar de tine depinde sa te convingi ca merita sa faci acest pas. Cauta inspiratia de care ai nevoie in jurul tau, stabileste-ti obiective pe termen lung si scurt - si achizitioneaza-ti un nou echipament de antrenament care te va ajuta sa iti pastrezi motivatia.


INCEPE CU PASI MICI SI TINE CONT DE EVOLUTIA TA

Stabileste-ti obiectivele pe termen scurt si concentreaza-te pe acestea. Seteaza-ti un plan de antrenament pentru o saptamana si asigura-te ca faci tot posibilul ca sa il urmezi. Saptamana ce vine vei fi deja cu un pas inainte  – adica vei putea evolua cu inca o serie de antrenamente, in care vei fi gata sa faci mai multe repetari si inca alte 5 minute de antrenament cardio.

Tine cont de toata evolutia ta. Noteaza-ti rezultatele intr-o agenda sau cu ajutorul unei aplicatii mobile de fitness.

Daca te consideri o incepatoare intr-ale firness-ului, iata cum iti poti crea propriul plan:

PREGATESTE-TE DE MOMENTE DIFICILE SI PREGATESTE-TI UN PLAN B

Daca ai sarit peste antrenament o zi sau mai multe, nu renunta la strategia ta, pe principiul totul sau nimic. Reincepe-ti rutina de exercitii fizice cu optimism. Este important sa iti dai seama ca toate aceste intreruperi nu sunt un capat de lume si ca ambitia de a continua e tot ce conteaza cu adevarat.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa depasesti blocajele:

1. Planuiesti te antrenezi, dar simti ca esti lipsita de energie? Ia o pauza de la exercitiile tale obisnuite. Daca acestea te-au coplesit de energie, nu te descuraja. Inlocuieste-le cu cel putin 10 minute de antrenament rapid si usor sau incepe sa faci miscare de dimineata pentru un inceput mai bun al zilei.

2. Te simti stresata sau nu esti indeajuns de motivata sa te antrenezi? E normal sa mai intampini si astfel de situatii. Poate ca e momentul sa faci o pauza. Culca-te mai devreme si bucura-te de un somn odihnitor.

3. Ai sarit peste antrenamente si te incearca vinovatia? Gandeste-te la motivele care te-au facut sa iei aceasta pauza – prea multe sarcini la serviciu, unele situatii de natura personala? Nu te ingrijora si invata din aceste situatii. Ele se vor mai repeta, asa ca pastreaza-ti calmul. Ingaduie-ti un pic de timp si continua de unde ai ramas. Dupa aceasta pauza, vei putea avea o imagine mai clara asupra situatiei si vei fi si mai motivata (dupa aceasta analiza) sa iti reincepi antrenamentele.

Credits: runtastic.com

In cele din urma, cel mai important lucru sa continui cu perseverenta antrenamentele. In plus, obiectivul tau este de a faci din aceste antrenamente o rutina placuta, necesara, fara sa o transformi intr-o obligatie. Indiferent unde te-ai descis sa faci miscare, afara sau acasa, opteaza pentru un echipament de antrenament calitativ. Il poti gasi in magazinele Sport Vision sau online.

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...
10.
Dec.
Antrenament
Incepe ziua corespunzator cu aceste 5 exercitii de stretching pe care ar trebui sa le faci in fiecare zi, dupa cum ne sfatuiesc instructorii de yoga.