pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Cum să îți menții bustiera sport în cea mai bună formă posibilă
Cum să îți menții bustiera sport în cea mai bună formă posibilă
Antrenament
14.12.2023.
Antrenament

Cum să îți menții bustiera sport în cea mai bună formă posibilă

14.12.2023.

Indiferent dacă alergi, faci fitness, ciclism sau oricare altă activitate sportivă, această piesă indispensabilă din garderoba feminină oferă susținere și confort în timpul antrenamentelor, crescând astfel performanța sportivă. Cu toate acestea, pentru a te asigura că bustiera ta sport rămâne în stare bună, este important să faci o alegere corectă atunci când îți alegi modelul și să urmezi anumite reguli de întreținere.

De ce este important să porți o bustieră sport?

Nimeni nu vrea să facă exerciții în haine care provoacă iritații, strâng și creează o senzație neplăcută. Bustierele sport sunt special concepute pentru a oferi susținere suplimentară în timpul antrenamentelor, asigurând confort maxim și reducând disconfortul. Prin crearea unei compresii, ele contribuie la menținerea formei sânului, reduc frecarea și iritația pielii, ceea ce este deosebit de important în timpul alergării și a altor activități intense.

Ce este important la alegerea unei bustiere sport?

Hainele sport sunt adesea spălate și, prin urmare, este important ca acestea să fie fabricate din materiale de calitate, cu cusături puternice și durabile, astfel încât să-și păstreze forma cât mai mult posibil. În plus față de calitate, o bustieră sport trebuie să se potrivească perfect anatomiei feminine.

Cum să întreții corespunzător bustiera sport?

Odată ce ai găsit și ai cumpărat bustiera sport perfectă, vei dori să o porți pentru totdeauna și să o menții cât mai mult timp posibil. Întreținerea corespunzătoare, precum și calitatea materialului din care este fabricată, joacă un rol cheie în prelungirea duratei sale de viață. Cu câteva sfaturi utile, poți să te asiguri că bustiera ta sport preferată rămâne ca nouă cât mai mult timp posibil.

Metoda de spălare

Recomandăm spălarea manuală a sutienului sport folosind săpunuri blânde, șampoane sau detergenți moi. Dacă este posibil, utilizează apă rece pentru clătire, deoarece apa fierbinte poate cauza întinderea sau pierderea formei părților elastice. Dacă preferi să speli în mașina de spălat, îți recomandăm să tratezi bustiera sport ca pe alte articole delicate - pune-l într-un sac de spălat moale și apoi în mașină. Acest lucru va ajuta la menținerea elasticității materialului și la reducerea uzurii. Nu folosi balsam de rufe, deoarece acesta poate slăbi, de asemenea, elasticitatea materialului și să reducă capacitatea sa de susținere.

Uscare naturală

La fel ca și în cazul altor articole delicate, evită centrifugarea și nu usca bustiera sport la mașina de uscat. Acest lucru poate întinde și deteriora fibrele și elastina, rezultând într-o susținere mai slabă, chiar și o schimbare în mărime. În schimb, lasă-l să se usuce natural, evitând lumina directă a soarelui. Așezarea pe umeri poate să le întindă, așa că încearcă să-l așezi pe o suprafață plană sau să folosești un suport pentru uscat. Călcarea nu este recomandată și nici necesară.

Stocare și sfaturi suplimentare

Îndepărtează sutienul sport imediat după antrenament și nu amâna spălarea prea mult timp, deoarece transpirația și bacteriile pot întinde țesătura. Asigură-te că ai mai multe piese de bustieră sport, astfel încât să le poți folosi alternativ și să reduci astfel uzura pe fiecare dintre ele. Hainele sport sunt spălate foarte des, și dacă ai câteva piese în rotație în timpul antrenamentelor, înseamnă că le vei folosi și spăla mai puțin des, contribuind la menținerea formei lor. De asemenea, este bine să ai mai multe opțiuni în funcție de tipul de activitate pe care îl planifici. Previne deformarea ținând bustiereșe sport în sertare sau în locuri unde nu vor fi expuse greutății altor haine.

Când este momentul pentru o bustieră nouă?

Cu toții ne dorim ca piesele noastre vestimentare preferate să dureze pentru totdeauna, în ciuda eforturilor și a atenției acordate. Acest lucru se aplică în special articolelor sportive unde funcționalitatea este foarte importantă. Cât de mult va ține bustiera ta sport depinde de calitate, de frecvența cu care faci exerciții și de modul în care ai grijă de ea. Dacă este purtată în mod regulat, va începe să arate semne de uzură după aproximativ un an, dar cu siguranță trebuie să folosești propria judecată atunci când verifici uzura. Dacă observi că sânul nu stă ferm în timpul mișcării, sau simți durere în timpul sau după antrenament, poate fi momentul pentru o înlocuire. Dacă bretelele par lăsate, cad de pe umeri sau necesită ajustări regulate, devin aspre și încep să te irite, acesta este un semn că materialul s-a deteriorat. Culori șterse sau un miros neplăcut, chiar și după spălare, sunt un semn evident că este timpul să cumperi o bustieră sport nouă.

Alege calitatea

Menținerea corespunzătoare a bustierelor sport asigură durabilitatea lor și îți oferă susținere și confort în timpul activităților fizice. Investiția în sutiene sport de calitate și îngrijirea corespunzătoare a acestora te va menține confortabilă și încrezătoare în toate eforturile tale. Dacă te întrebi unde poți găsi cele mai bune bustiere sport, ai ajuns în locul potrivit. Aruncă o privire în magazinul nostru online și răsfață-te cu îmbrăcăminte sportivă fabricată din materiale premium, care oferă confort maxim și în același timp susținerea necesară.

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...
10.
Dec.
Antrenament
Incepe ziua corespunzator cu aceste 5 exercitii de stretching pe care ar trebui sa le faci in fiecare zi, dupa cum ne sfatuiesc instructorii de yoga.