pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

Pe 1,3 si 6 mai suntem alaturi de tine pe e-mail. Scrie-ne un mesaj la online@sportvision.ro si iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

5 exercitii de stretching pe care sa le faci in fiecare zi
Antrenament
10.12.2020.
Antrenament

5 exercitii de stretching pe care sa le faci in fiecare zi

10.12.2020.

Cel mai probabil, deja executi exercitii de stretching inaintea unui antrenament, in functie de tipul de workout pe care il preferi. Chiar si asa, acest tip de exercitii ar trebui executat zilnic, indiferent daca faci sport sau nu.

Ele sunt importante pentru muschii pe care ii incordezi toata ziua stand la birou. De asemenea, ajuta la recapatarea flexibilitatii si mobilitatii, ajutandu-te sa executi o gama mai larga de miscari. Exercitiile de stretching nu te fac doar mai puternic, poti deveni chiar si mai putin predispus la accidentari.

Poti executa aceste cinci exercitii oricand in timpul zilei, in doar cinci minute.

Downward Facing Dog

Incepe aceasta pozitie de yoga sprijinindu-te pe palme si pe genunchi, tinand mainile pe aceeasi linie cu umerii, iar genunchii pe aceeasi linie cu soldurile.

Strange degetele de la picioare sub calcaie si ridica soldurile, creand o forma de V intors. Gandeste-te ca impingi salteaua departe de tine in timp ce iti sustii toata greutatea in picioare.

Indreapta-ti calcaiele spre saltea. Daca nu ai destula flexibilitate, nu este nevoie sa atingi salteaua. O usoara indoire a genunchilor va fi de mare ajutor pentru tendoanele incordate si pentru solduri.

Pastreaza-ti privirea indreptata catre glezne, spre spatele saltelei. Pastreaza aceasta pozitie timp de cinci respiratii complete.

Cat and Cow

Pentru a incepe aceasta pozitie, trebuie sa te sprijini pe brate si pe genunchi, pastrand palmele pe aceeasi linie cu umerii si genunchii pe aceeasi linie cu soldurile.

Inspira in timp ce iti ridici capul si posteriorul, iar abdomenul este curbat catre podea, la fel ca in imagine. Aceasta este pozitia vacii.

Expira in timp ce iti arcuiesti spatele si iti retragi abdomentul spre sira spinarii. In acelasi timp, trebuie sa iti indrepti barbia catre piept, astfel intinzand muschii umerilor. Aceasta este pozitia pisicii.

Alterneaza intre aceste doua pozitii de cate trei ori, cu cate o respiratie completa pentru fiecare miscare.

Seated Forward Fold

Asaza-te pe saltea si intinde picioarele, in timp ce tii spatele drept.

In timpul inspiratiei, ridica bratele cat mai sus, iar in timpul expiratiei, intinde bratele in fata si apleaca-te cat mai mult posibil. Atunci cand nu te mai poti apleca, iti poti curba spatele putin. Daca aceasta pozitie este prea complicata, poti indoi genunchii usor. De asemenea, te poti ajuta cu un prosop sau o banda de yoga in jurul picioarelor, pentru a te putea apleca mai usor.

Executa aceasta pozitie cat de bine poti si mentine-o timp de cinci respiratii complete.

Bridge Pose

Incepe aceasta pozitie stand intins pe spate, cu genunchii indoiti si departati la nivelul soldurilor. Tine mainile intinse de o parte si de alta a corpului.

Tine picioarele bine lipite de podea si ridica soldurile. Incearca sa tii umerii cat mai apropiati si, daca poti, impreuneaza-ti degetele.

In timpul inspiratiei, intinde pieptul, iar in timpul expiratiei, impinge in picioare si ridica soldurile. Pastreaza pozitia timp de cinci respiratii complete.

Lord of the Fishes

Asaza-te pe saltea cu spatele drept si picioarele intinse inainte. Tine piciorul drept lipit de podea. Indoaie piciorul stang si pozitioneaza calcaiul in exteriorul coapsei drepte.

Asaza mana stanga in spatele soldului. In timpul inspiratiei, tine spatele drept si intinde mana dreapta catre tavan.

In timpul expiratiei, rasuceste-ti trunchiul spre stanga si pozitioneaza cotul in exteriorul coapsei stangi, la fel ca in imagine. Intoarce privirea peste soldul stang.

Pastreaza pozitia timp de cinci respiratii complete. In timpul inspiratiei, indreapta spatele, iar in timpul exspiratiei rasuceste-l.

Repeta miscarile si pe cealalta parte.

Exercitiile de stretching nu sunt singurele pe care le poti face la inceputul zilei. Vezi ce alte activitati poti include in obiceiurile tale de dimineata.

Sursa foto: popsugar.com

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...