pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

DORESTI SA ITI TONIFIEZI MUSCULATURA TRUNCHIULUI? ITI RECOMANDAM ACESTE EXERCITIIITI DORESTI SA ITI TONIFIEZI MUSCULATURA TRUNCHIULUI
Antrenament
02.03.2021.
Antrenament

DORESTI SA ITI TONIFIEZI MUSCULATURA TRUNCHIULUI? ITI RECOMANDAM ACESTE EXERCITIIITI DORESTI SA ITI TONIFIEZI MUSCULATURA TRUNCHIULUI

02.03.2021.

Trunchi - brate, umeri si spate – Aceste zone creaza probleme pentru majoritatea oamenilor, chiar si pentru aceia care se antreneaza deja. De obicei, neglijam aceste exercitii, crezand ca este usor pentru noi sa tonifiem musculatura bratelor, umerilor si a spatelui, dar de fapt, realitatea arata diferit. Cateva serii de flotari pe zi si cateva exercitii de brate nu sunt suficiente pentru a avea rezultatele dorite.

Pentru a te ajuta, am consultat instructorii de fitness si astazi iti prezentam cateva exercitii pentru tonifierea partii superioare a corpului, pe care le poti include in antrenamentul tau de acasa. Pentru a avea rezultate bune ar trebui sa integrezi aceste exercitii in planul tau de fitness si sa le efectuezi de trei, patru ori pe saptamana.

Pregateste greutatile si fii gata sa incepem!

Cele mai bune exercitii pentru tonifierea musculaturii trunchiului

 

Reverse push-up

 

Flotarile clasice sunt bune, dar instructorii spun ca flotarile in ritm lent sunt si mai bune! Sunt ideale pentru tonifierea musculaturii pieptului, a umerilor, a tuturor muschilor din partea superioara a trunchiului, dar si pentru triceps.

Acest exercitiu se incepe din pozitia culcat, pe burta, cu bratele pe langa corp si palmele la nivelul pieptului. Din aceasta pozitie, ridica trunchiul de la sol, complet drept, pana obtii cea mai inalta pozitie cu corpul perfect drept. Ramai incordat cateva secunde, apoi coboara pozitia corpului foarte incet, revenind la pozitia initiala.

Inspira pe masura ca te ridici in pozitia inalta si expira pe revenire. Recomandam sa efectuezi acest exercitiu cat de lent posibil, si astfel toti muschii tai vor fi incordati, iar corpul va arde grasimile.

O versiune mai usoara a acestui exercitiu este cu genunchii sprijiniti de podea.

Incline Push-Up

 

Un alt exercitiu fenomenal pe care-l recomandam pentru un corp puternic si frumos modelat: Incline Push Up (Flotarile in plan inclinat). Cum procedam?

Ai nevoie de un suport pe suprafata folosita – poate fi un scaun, o banca sau treptele unor scari (cu cat baza este mai joasa, cu atat va fi mai greu). Palmele trebuie sprijinite pe suprafata solului, la nivelul umerilor, iar picioarele pe suportul folosit. Cu corpul drept efectuaza flotarile cat de lent posibil, la fel ca si in exercitiul anterior. Pentru eficienta, fa cel putin 10 repetari.

Plank with Shoulder Tap

 

Am mentionat deja importanta si eficienta exercitiului de planking, dar acum este timpul sa utilizam acest exercitiu pentru a creste forta musculara a partii superioare a corpului. Iti prezentam exercitiul tip planking, in pozitie inalta, care implica si atingerea alternativa a umerilor cu palmele.

Asigura-te ca ai corpul drept tot timplul, fara sa-l rotesti dintr-o parte in alta, atunci cand iti atingi umarul cu palma opusa. In acest fel, corpul ramane ferm pe pozitie.

Recomandam cel putin 10 repetitii, tinand cont ca atingerea ambilor umeri se considera o singura repetitie.

Upright Row - Ramat vertical cu gantere

 

Denumirea este cunoscuta printre pasionatii de culturism si, astfel, nu mai sunt necesare explicatii. Pentru a pune in practica acest exercitiu, ai nevoie de greutati si totul incepe stand drept, in picioare. Daca tii spatele drept, vei evita accidentarile.

Pozitia de start: bratele pe langa corp, cu greutatile in maini pozitionate frontal. Este important ca bratele sa fie drepte in pozitia de start, astfel vei putea face exercitiul corect pentru tonifierea grupei musculare pentru care a fost creat, ca in poza de mai jos.

Nu uita sa respiri! Inspira cand ridicati bratele, expira pe revenire si intotdeuna asigura-te ca mentii spatele drept.

Bent-Over Reverse Fly

 

Acest exercitiu este excelent pentru a lucra musculatura spatelui, dar si pentru intreaga musculatura a trunchiului. Cu aceasta iti vei  imbunatati cu siguranta postura corporala si, de asemenea, vei putea lucra si varianta cu bara dreapta.

Cum se lucreaza corect acest exercitiu? Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor si cu ganterele in ambele maini. Te apleci cu genunchii usor indoiti si spatele drept si ridici greutatile in lateral, astfel incat bratele si umerii sa lucreze in acelasi timp, ca in clipul video de mai jos.

In timp ce faci acest exercitiu, bratele pot fi usor flexate si vei simti o usoara tensiune musculara. Cand expiri, revi in pozitia initiala in ritm lent. Recomandam 10 repetari.

Exercitii pentru biceps

 

Un exercitiu clasic, foarte eficient, cunoscut de asemenea ca Bicep Curl. Pentru a realiza acest exercitiu, vei avea nevoie tot de gantere. Din pozitia stand in picioare, cu ganterele in ambele maini, bratele pe langa corp, flexeaza alternativ antebratul pe brat prin contractia bicepsului. O repetitie implica miscarea ambelor antebrate, iar recomandarea noastra este de 10 repetitii.

Curl and Press (Ridicarea ganterelor deasupra capului)

 

Un alt exercitiu celebru pentru brate si musculatura spatelui, realizat din aceeasi pozitie ca cea din exercitiul precedent, implica adaugarea unei miscari suplimentare, si anume, ridicarea greutatilor deasupra capului. Se folosesc grupe de muschi diferite si postura corporala se imbunatateste, datorita pastrarii pozitiei drepte a spatelui si a musculaturii trunchiului, ce este activa in acelasi timp.

 

Exercitii pentru triceps

 

Pentru a efectua acest exercitiu, vei avea nevoie de o banca sau oricare alt corp de mobilier pe care il poti in acest fel. Este excelent pentru tonifierea tricepsului brahial si a umerilor. Pentru inceput, poti face exercitiile cu picioarele usor indoite, iar in timp, cand musculatura devine mai puternica, tine picioarele intinse. Acest lucru va adauga dificultate exercitiului.

Daca ai nevoie de accesorii pentru antrenament, precum gantere sau alte elemente necesare pentru exercitii, dar si de echipament potrivit, poti gasi totul in magazinele noastre fizice, dar si in magazinul nostru online.

Gif credits: popsugar.com

 

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...
10.
Dec.
Antrenament
Incepe ziua corespunzator cu aceste 5 exercitii de stretching pe care ar trebui sa le faci in fiecare zi, dupa cum ne sfatuiesc instructorii de yoga.