pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

UN ABDOMEN PLAT PARE O MISIUNE IMPOSIBILA? ACESTE SFATURI POT FACE DIFERENTA
Antrenament
20.01.2021.
Antrenament

UN ABDOMEN PLAT PARE O MISIUNE IMPOSIBILA? ACESTE SFATURI POT FACE DIFERENTA

20.01.2021.

Daca “burtica” este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, nu esti singurul. Acest lucru este valabil in special atunci cand ai scapat deja de niste kilograme, dar inca te simti departe de un abdomen plat.

Faci multe exercitii pentru abdomen si diverse variatii de planking, dar nu observi niciun rezultat. Este oare chiar atat de greu sa obtii un abdomen plat sau faci ceva gresit?

Iata ce ar trebui sa stii:

  • Focusul asupra zonelor cu probleme poate avea efecte nedorite: Cu cat te gandesti mai mult la burtica, cu atat iti pierzi mai mult increderea in tine, indiferent de felul in care arati de fapt.  Incepe prin a-ti reanaliza telurile. Concentreaza-te pe niste alegeri de durata, mult mai sanatoase, care te vor ajuta sa obtii un abdomen mai puternic, pregatit pentru orice fel de activitati.
  • Balonare versus grasime: Nu te poti astepta sa ai un abdomen plat non-stop. Chiar si daca scapi de foarte multa grasime din aceasta zona, tot vei observa fluctuatii zilnice cauzate de balonare. Un abdomen perfect plat nu este normal pentru un corp sanatos.

Poti obtine repede abdomenul plat mult dorit? 

Ai nevoie de foarte multa dedicare si, bineinteles, totul incepe cu un stil de viata sanatos. Burtica nu va disparea de pe o zi pe alta, indiferent ce solutie miraculoasa ai incerca. In afara de antrenamente regulate, poti reduce balonarea evitand anumite mancaruri, precum legumele crucifere sau lactatele.

4 sfaturi esentiale pentru un abdomen mai plat

ALEGE ANTRENAMENTE INTENSE PENTRU TOT CORPUL

Este aproape imposibil sa obtii abdomenul de vis numai cu exercitii speciale pentru aceasta zona a corpului, daca exista un strat de grasime deasupra. De aceea, te sfatuim sa te concentrezi asupra exercitiilor pentru tot corpul, care lucreaza mai multe grupe de muschi in acelasi timp. Ca rezultat, acestea vor arde mai multe calorii si astfel vei arde si mai multe grasimi.

Cand faci antrenamente de o intensitate mare, nu este nevoie sa iti petreci ore intregi facand sport. Afla cum poti sa cresti intensitatea si sa consumi mai multe calorii in urmatorul tau workout.

Iti este greu sa te motivezi sa incepi un antrenament serios? Poti sa rogi un prieten sa faceti exercitii impreuna.

INTARESTE-TI ABDOMENUL

Exercitiul perfect pentru un abdomen puternic este plankingul, iar cand abdomenul tau devine mai puternic, capeti forta pentru orice fel de activitati. De aceea, iti recomandam sa te familiarizezi cu acest tip de exercitiu si sa te bucuri de el, la fel ca orice alte antrenamente care iti supun abdomentul la grele incercari.

Plankingul nu este bun numai pentru muschii abdominali, ci si pentru muschii spatelui si ai pieptului. De asemenea, te ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul si iti lucreaza si picioarele.

Propune-ti sa incerci cate o variatie de planking la fiecare antrenament. Odata ce vei simti cum muschii tai abdominali incep sa fie lucrati, vei capata mult mai multa incredere.

STAI DEPARTE DE ALCOOL

S-ar putea ca acest sfat sa ii faca nefericiti pe unii dintre voi, dar este un pas foarte important. Alcoolul este plin de “calorii goale”, si nu doar atat. Acesta cauzeaza eliberarea de estrogen in sange care, in exces, poate cauza ingrasarea. Daca iti doresti cu adevarat ca vara aceasta sa ai un abdomen plat, consuma alcool cat mai putin posibil.

TINE-TI OBICEIURILE ALIMENTARE SUB CONTROL

Acest lucru este, din nou, foarte important – antrenamentele nu sunt suficiente daca urmezi o dieta nepotrivita. De fapt, obiceiurile alimentare sunt cheia unui abdomen plat. Incearca sa urmezi sfaturile de mai jos:

  • Renunta la mancarea procesata, semipreparata, la fast food, chipsuri, sucuri etc. Tot excesul de zahar si sare te impiedica din a scapa de burtica. Nu uita – zaharul este ascuns in multe alimente in care nu te-ai astepta sa il gasesti.
  • Consuma mai multe fructe, legume, proteine si grasimi sanatoase! De exemplu, te poti bucura de o salata cu quinoa care este perfecta pentru vara sau, daca ti-e pofta de ceva dulce, poti incerca negrese vegane, facute cu fasole!
  • Bea suficienta apa. Acest lucru va preveni balonarea si iti va accelera metabolismul. Poti incerca si alte bauturi care vor reduce semnificativ burta specifica balonarii.

Un ultim sfat drept concluzie

Un abdomen plat nu este un proiect realizabil peste noapte, dar nu este nici un lucru imposibil. Inainte de a te hotari sa faci acest lucru, trebuie sa fii constient ca va fi cel mai probabil nevoie de niste schimbari in stilul tau de viata curent. Totodata, daca incepi sa faci sport, iti schimbi obiceiurile alimentare, reduci consumul de alcool si devii mai puternic, cu siguranta vei fi si mult mai increzator. Nu in ultimul rand, nu uita ca echipamentul potrivit este de mare ajutor, iar pe acesta il poti gasi atat in magazinele noastre, cat si online.

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...
10.
Dec.
Antrenament
Incepe ziua corespunzator cu aceste 5 exercitii de stretching pe care ar trebui sa le faci in fiecare zi, dupa cum ne sfatuiesc instructorii de yoga.