pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ANTRENAMENTELE HIIT – HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING
Antrenament
20.03.2020.
Antrenament

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ANTRENAMENTELE HIIT – HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING

20.03.2020.

E timpul sa iti reincepi antrenamentele! Stim ca este greu, de aceea, completam seria de sfaturi despre cum sa iti reiei antrenamentele cu un nou articol informativ! Iti prezentam un exercitiu de fitness caruia trebuie sa ii dedici doar 10 minute pe zi ca sa obtii niste rezultate vizibile. Este vorba despre antrenamentul HIIT (high intensity interval training), unul dintre cele mai populare trenduri din lumea fitnessului de la ora actuala. Iata cateva curiozitati si beneficii pe care trebuie sa le stii.

CE ESTE HIIT – HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING?

Inainte sa discutam despre beneficii, va vom prezenta cateva informatii de baza despre HIIT. Acest antrenament contine exercitii de intensitate mare executate in mai multe intervale de cateva secunde. Intre exercitii iei pauze scurte (al caror interval depinde de cat timp petreci executand exercitiile). Aceste pauze sunt necesare pentru a nu iti suprasolicita corpul. Si asta nu e tot! HIIT nu e doar foarte bun pentru sanatate, el produce si rezultate vizibile mult mai rapid decat alte antrenamente. Totusi, e la fel de important sa ai grija ce mananci. Daca nu ai o dieta echilibrata, rezultatele finale nu vor fi la fel de satisfacatoare.

Si acum, mai multe despre high intensity interval training.

HIIT E IDEAL PENTRU PROGRAME INCARCATE

HIIT este perfect pentru aceia care nu au la dispozitie timp pentru a merge la sala. Exercitiile dureaza intre 30 si 60 de secunde care, impreuna cu pauzele de la 10 pana la 30 de secunde, insumeaza 10 minute pline de transpiratie in care si obosesti putin. De aici vin rezultatele demne de observat.

POTI SA FACI HIIT ORIUNDE

Vestea buna e ca, pentru HIIT, nu ai neaparata nevoie de sala sau de un spatiu special dedicat antrenamentelor. Poti face aceste exercitii acasa sau daca esti plecat in calatorie – intr-o camera de hotel sau in orice alt spatiu. Ce e important este sa faci exercitii care iti cresc pulsul, cum ar fi burpees (flotari coreene), sarituri cu coarda, sarituri din pozitia plansa, mountain climbers. Fa aceste exercitii depunand efort maxim timp de 30 de secunde si ia pauze de 15 secunde intre ele.

HIIT CONSTITUIE DE FAPT DOUA ANTRENAMENTE INTR-UNUL

Inca un beneficiu il constituie faptul ca poti combina mai multe tipuri de exercitii, de exemplu cardio si antrenamentele de forta. Multumita intervalelor in care executi exercitiile, depui mult efort, iti intaresti muschii si iti cresti pulsul.

ANTRENAMENTELE DE INTENSITATE MARE SUNT BUNE PENTRU INIMA

La finalul zilei, unul dintre principalele beneficii ale HIIT este efectul pe care il are asupra sanatatii tale. Acest tip de antrenament nu te va face doar mai puternic si mai fit, el aduce si beneficii sanatatii inimii si regleaza glicemia.

Daca e timpul sa iti schimbi imbracamintea de antrenament, poti consulta magazinul nostru online pentru a gasi noi produse pe placul tau!

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...