pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.229.94.33 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Antrenamentele cardio zilnice accelereaza slabirea?
Lifestyle
16.09.2021.
Lifestyle

Antrenamentele cardio zilnice accelereaza slabirea?

16.09.2021.

Primul lucru pe care il asociem cu pierderea in greutate este acel efort sustinut de intensitate mare, plus multa vointa pentru a ne atinge obiectivul. Cu toate acestea, experții în fitness și medicii ne avertizează să nu cădem în capcana exercițiilor cardio, deoarece nu ne vor aduce rezultatul așteptat. E-adevarat, antrenamentele cardio reprezinta o parte importanta din planul de exercitii, dar elementul principal este echilibrul. Antrenamentele nu ar trebui sa rapeasca ore intregi din program si nici nu trebuie sa ne consume intreaga noastra rezerva de energie. Dimpotriva, antrenamentele trebuie sa fie regulate si sa ne ofere energie pe parcursul zilei.

Avem nevoie de antrenamente cardio zilnice pentru a slabi?

Potrivit experților, răspunsul la această întrebare este simplu si direct: „NU“. Alergarile lungi pe banda sau in aer liber, skiatul, ciclismul sau chiar si mersul in ritm alert, impreuna cu un plan bine structurat de exercitii, pot deveni cei mai puternici aliati in arderea grasimilor. Expertii afirma ca poti obtine cel mai bun efect atunci cand combini exercitiile de forta cu cele cardio. Echipamentul de antrenament selectat cu atentie poate fi un avantaj excelent în atingerea obiectivelor stabilite. Datorita colantilor cu proprietati de compresie, tricourilor, treningurilor confortabile si pantofilor sport pentru alergare, antrenamentul tau va deveni mai placut.

Este deja cunoscut faptul ca exercitiile cardio sunt mai eficiente pentru arderea caloriilor comparativ cu antrenamentele de forta. Cele cardio dau rezultate inca de la inceput, dar pe masura ce le incluzi in rutina zilnica, rezultatele pot stagna. Pe de alta parte, exercitiile cu greutati sau care se folosesc de propria ta greutate iti activeaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor in exces. Uite care e secretul: antrenamentele de forta iti dezvolta muschii si iti accelereaza arderile, chiar si atunci cand stai. Suna bine, nu?

Durata antrenamentelor cardio

Pentru a fi cu adevarat eficiente si a activa toate grupele musculare, antrenamentele cardio pot fi structurate in seturi. Poti incepe sesiunea de exercitii cu un prim set cardio de 20 minute, continuand cu antrenamentul obisnuit de forta cu greutati, finalizand cu elemente de stretching pentru detensionare si relaxare.

Alta varianta este sa incepi cu exercitii cardio de 45 minute de 1-2 ori pe saptamana si sa sa alternezi cu alte antrenamente, in functie de nevoile corpului tau. Cardio poate include activitati ca: inotat, canotaj, box sau mersul atletic. Pentru ca deseori exercitiile de tip cardio pot deveni plictisitoare, iti recomandam sa te antrenezi impreuna cu un cineva drag care te va ajuta sa ramai motivat.

Nu iti place sa mergi la sala sau ai un program strict de munca?

Daca nu esti pasionat de sala sau nu ai timpul necesar pentru a te antrena acasa, iti poti crea planuri personalizate de exercitii pe parcursul zilei. 10 minute de mers atletic, de 3 ori pe zi, impreuna cu activitatile tale zilnice vor arde destule calorii si te vor face sa te simti mai energic. De exemplu, poti incerca o plimbare scurta de la metrou pana la birou, sa alegi scarile in locul lift-ului sau pur si simplu sa mergi cu un ghiozdan in spate. Nu ai nevoie de echipament special pentru astfel de antrenamente. Alege un rucsac cu un compartiment spatios, in care sa iti poti depozita sneakersii si oricand vei avea nevoie, iti vor fi la indemana.

Decursul rapid al vietii dicteaza noi reguli, iar tu trebuie sa te adaptezi si sa nu renunti niciodata la activitatile care iti aduc bucurie. 

Studiile recente recomanda practicarea antrenamentelor in intervale ceea ce implica mai multe serii de exercitii repetate in anumite momente, pe parcusul zilei. Alaturi de antrenamentele din sala de sport, puteti include si mersul atletic, ciclismul in panta sau cu greutati. Acest tip de antrenament poate fi integrat in rutina zilnica si ofera rezultate atat vizibile fizic, cat si o bunastare constanta.

Asadar, concluzia este urmatoarea: expertii confirma ca un plan bun de antrenament este cel care include ambele tipuri de exercitii: cele de tip cardio, si cele de forta. Ofera rapid rezultate vizibile, iti activeaza metabolismul, iar impreuna cu o dieta echilibrata formeaza un stil de viata sanatos. Acesta ar trebui sa fie telul tuturor!

Ajuta la contruirea si definirea muschilor, elimina excesul de grasime si usor-usor, te vei simti satisfacut de corpul tau si motivat sa te antrenezi.

Nu fii descurajat de venirea anotimpului rece! In magazinele noastre fizice, dar si online, vei gasi o gama vasta de echipamente pentru antrenament. Nu exista scuze! Sanatatea vine intotdeauna pe primul loc!

 

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

20.
Jan.
Lifestyle
Lista de rezolutii pentru Noul An este gata, dar inca nu te poti organiza? Nu astepta momentul perfect, incepe acum!
12.
Oct.
Lifestyle
Te simti obosit, letargic si simti ca nu ai energie pentru activitatile zilnice?
21.
Jul.
Lifestyle
Temperaturile tropicale nu limitează practicarea sporturilor. Profită de zilele răcoroase și rezervă-ți măcar o oră pe zi pentru o activitate fizic...
05.
Jul.
Lifestyle
Alege unul dintre aceste costume de baie întreg și arată feminin, elegant și grațios pe plajă sau lângă piscină în această vară.
16.
Mar.
Lifestyle
Cea mai noua oferta de brand-uri renumite aduce in atentie tendinte care vor marca perioada urmatoare. Iti prezentam noua noastra colectie.
02.
Mar.
Lifestyle
Ziua internationala a femeii se apropie, iar cu aceasta ocazie va sugeram cadouri originale de 8 martie pe care le gasiti in oferta noastra.
14.
Jan.
Lifestyle
In aceste zile reci de ianuarie, alege incaltaminte si imbracaminte in culori vii si improspateaza-ti outfiturile sportive si pe cele de zi cu zi.
17.
Dec.
Lifestyle
Daca te intrebai ce fel de jachete sunt la moda in aceasta iarna, afla ca nu exista reguli. Ne plac jachetele in toate culorile si modelele si am selectat doar ...