pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.229.94.33 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

6 Motive Pentru Care Te Simti Obosit
Lifestyle
12.10.2021.
Lifestyle

6 Motive Pentru Care Te Simti Obosit

12.10.2021.

Oboseala poate fi o reactie a anemiei, dezechilibrului hormonal sau alte probleme medicale. Cu toate astea, oboseala este in general rezultatul obiceiurilor nesanatoase, dar care, din fericire,  pot fi corectate cu usurinta.

Oboseala te poate trage inapoi. Ti-ai cumparat pantofi noi de alergare, dar nu te poti motiva sa iesi din casa? Ai un rucsac nou destinat drumetiilor, dar iti petreci weekend-ul intins pe canapea? Invinge oboseala si nu o lasa sa iti afecteze planurile!

Este obosit pentru ca nu ai o rutina corecta de odihna

Cand suntem obositi, credem ca este din cauza lipsei de somn. Este partial adevarat, dar cu siguranta nu avem nevoie de foarte mult somn pentru a ne simti odihniti.

Atunci cand suntem constant privati de somn, recurgem la mancare nesanatoasa, in special zahar, cafea, bauturi dulci, care ne energizeaza imediat. In felul acesta, ne lasam prinsi in capcana si riscam sa obtinem kilograme in plus, nedorite.  

Un somn sanatos trebuie sa dureze intre 7-9 ore.

Un somn linistit accelereaza recuperarea fizica, imbunatateste metabolismul si iti ofera energie si bunastare. Cu toate acestea, durata somnului nu este indeajuns pentru a ne odihni. Este important sa avem o rutina si sa mergem la culcare inainte de miezul noptii. Conform expertilor, aceasta este perioada potrivita pentru un somn odihnitor, in care ne putem reincarca rezervele de energie.

Atunci cand respectam intervalul orar, dormim indeajuns de mult si ii permitem corpului sa se relaxeze, cu siguranta vom simti si rezultatele. Creaza-ti un program de somn! Cu siguranta la inceput va fi dificil de urmat, pana in momentul in care corpul se obisnuiste cu noul ritm. Ofera timp si ai rabdare - adaptarea la noul program poate dura pana la 2 saptamani.

Esti obosit pentru ca nu respecti un plan alimentar personalizat nevoilor tale

Nu ai mese regulate? Esti infometat pentru ca nu ai timp sa mananci, muncesti prea mult si bei doar cafea dimineata? Incerci sa iti potolesti foamea cu un baton de ciocolata, un suc sau un snack? Crezi sau nu, aceste obiceiuri iti distrug corpul! Nivelul de zahar din corpul nostru poate creste rapid, pancreasul secreta nivele mari de insulina si dupa o scurta perioada, oboseala si nevoia de zahar revin.

Carbohidratii sunt calorii pure. Iti afecteaza hormonul fericii si nivelul de energie, dar toate acestea dispar rapid, iar oboseala va fi resimtita de 2 ori mai rau. Din aceasta cauza, un plan alimentar corect structurat este foarte important.

Intotdeauna sa ai la indemana snack-uri sanatoase ca: alunele, fructe proaspete, morcov sau mar. Aceste gustari sunt satioase si te vor incarca de energie.

Nu exagera cu cafeaua, care doar iti ofera adrenalina si energia necesare pe moment.

Studiile au demonstrate ca pana si bananele sau legumele iti pot afecta somnul, asa ca se recomanda consumul lor dupa-amiaza.

Stabileste-ti un plan alimentar. Prepara totul de acasa si ia mancarea cu tine in zilele agitate. Nu apela la alimentele care iti ofera energie imediat!

Esti obosit pentru ca nu te hidratezi corect

Durerile de cap zilnice, oboseala si starea de inactivitate sunt deseori rezulatul negativ al dezhidratarii. Daca nu bei apa indeajuns, va fi imposibil sa iti atingi scopurile zilnice fara probleme. Apa este cea mai importanta sursa de energie care ne tine activi. Inghitituri mici, putin cate putin, pe tot parcursul zilei. Atunci cand corpul tau nu asimileaza destula apa, metabolismul va incetini si vei deveni obosit si lenes.

Bea apa, mananca alimente bogate in apa, mai ales in timpul zilelor calduroase! Investeste in recipiente practice, pe care le poti reumple oriunde, oricand. In curand, vei realiza ca apa iti va oferi energia de care ai nevoie zi de zi.

Esti obosit pentru ca nu faci miscare

Atunci cand suntem obositi simtim nevoia sa ne intindem, sa dormim sau sa ne uitam la un film. Dar acestea nu sunt cele mai bune variante pentru a te relaxa si a iti recapata energia. Ne putem creste nivelul de energie prin excercitii fizice si sport.

Antrenamentele ne imbunatatesc ritmul cardiac, metabolismul, ne ajuta sa tonifiem musculatura si sa avem un somn adanc si linistit. Beneficiile antrenamentelor fizice sunt nemasurate. Doar 30 minute de sport in fiecare zi iti pot schimba starea si imbunatati sanatatea. Incearca si tu!  

Esti obosit pentru ca nu petreci indeajuns timp in natura

Lumina soarelui reprezinta o sursa infinita de energie. Soarele ne ofera vitamina D, care ne imbunatateste startea de spirit si sanatatea. 

Nu lasa zilele ploioase de toamna si apusurile timpurii sa te descurajeze. Incearca sa petreci cat mai mult timp afara, in aer liber, in fiecare zi. O plimbare sau un antrenament in natura iti vor aduce multe beneficii. Modelele noastre destinate activitatilor in aer liber te vor incuraja sa iesi afara, chiar daca vremea este racoroasa.

Evita stresul

Acest sfat pare o misiune imposibila. Dar, cu efortul necesar, totul este posibil. Stresul de zi cu zi ne afecteaza vizibil, ne influenteaza starea de spirit si ne oboseste.

Invat sa nu pui totul la suflet! Invata sa accepti vestile proaste si esecul! Nu lua totul personal. Invinge stresul! Petrece-ti timpul liber cu prietenii si familia. Aceste mici compromisuri te vor ajuta sa te relaxezi.

Oboseala nu este o coincidenta. Este o cumulare de obiceiuri defavorabile. Iesi din zona de confort si lupta impotriva acestor obiceiuri! Te vei simti mai bine, vei arata mai bine, vei radia energie. Tot ce faci pentru tine va avea rezultate vizibile in viitor.

Acest inceput de toamna reprezinta momentul oportun pentru noi planuri si decizii! Arunca o privire pe noua noastra colectie destinata anotimpului racoros si alege-ti articolele care te motiveaza sa fii activ si sa castigi “lupta” zilnica impotriva oboselii.

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

20.
Jan.
Lifestyle
Lista de rezolutii pentru Noul An este gata, dar inca nu te poti organiza? Nu astepta momentul perfect, incepe acum!
16.
Sep.
Lifestyle
In acest articol iti vom dezvalui pasii spre dobandirea rezultatelor dorite respectand un plan bine structurat de antrenamente, fara exercitii cardio zilnice.
21.
Jul.
Lifestyle
Temperaturile tropicale nu limitează practicarea sporturilor. Profită de zilele răcoroase și rezervă-ți măcar o oră pe zi pentru o activitate fizic...
05.
Jul.
Lifestyle
Alege unul dintre aceste costume de baie întreg și arată feminin, elegant și grațios pe plajă sau lângă piscină în această vară.
16.
Mar.
Lifestyle
Cea mai noua oferta de brand-uri renumite aduce in atentie tendinte care vor marca perioada urmatoare. Iti prezentam noua noastra colectie.
02.
Mar.
Lifestyle
Ziua internationala a femeii se apropie, iar cu aceasta ocazie va sugeram cadouri originale de 8 martie pe care le gasiti in oferta noastra.
14.
Jan.
Lifestyle
In aceste zile reci de ianuarie, alege incaltaminte si imbracaminte in culori vii si improspateaza-ti outfiturile sportive si pe cele de zi cu zi.
17.
Dec.
Lifestyle
Daca te intrebai ce fel de jachete sunt la moda in aceasta iarna, afla ca nu exista reguli. Ne plac jachetele in toate culorile si modelele si am selectat doar ...