pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

SPORTUL IN FAMILIE – O NOUA SURSA DE DISTRACTIE PENTRU CEI MICI SI CEI MARI
Antrenament
08.04.2020.
Antrenament

SPORTUL IN FAMILIE – O NOUA SURSA DE DISTRACTIE PENTRU CEI MICI SI CEI MARI

08.04.2020.

Te intrebi cum sa va petreceti timpul si sa va consumati energia in timp ce stati acasa? Este momentul pentru antrenamentul in familie! Acesta este un subiect preferat pentru unii dintre voi, in timp ce pentru altii este un subiect de evitat. Totusi, este important sa ai grija de sanatatea si activitatea fizica a tuturor persoanelor din casa. Pentru a preveni lipsa de activitate fizica pentru copii, o idee buna este sa limitezi timpul petrecut in fata televizorului si a computerului. Chiar si atunci cand nu exista recuzita adecvata, cu putina imaginatie, pot fi concepute exercitii utile pentru a-ti ajuta copiii sa-si umple timpul.

De fapt, orice poate fi transformat intr-un joc distractiv. Mai jos sunt cateva sfaturi utile:

1. Fa o lista cu toate exercitiile preferate ale membrilor familiei

Pentru a stimula dorinta de participare la antrenament si pentru a crea o atmosfera de competitie, poti concepe o foaie de calcul care sa contina sesiunile de antrenament cele mai bine cotate de catre toti membrii familiei, cine lipseste cel mai mult de la sport si cine este intotdeauna prezent. De asemenea, poti premia castigatorul fiecarei categorii. Noi am pregatit o lista de exercitii usoare de facut cu cei dragi. Obiectivul este sa cream impreuna obiceiuri sanatoase, in timp ce te distrezi alaturi de cei mici.

ABDOMENE

Intinde-te pe spate cu copilul asezat pe abdomenul tau, tine mainile si picioarele in aer in timp ce flexezi partea superioara a corpului sus si jos, incordand astfel abdomenul. Aceasta miscare te va face sa incordezi si sa lucrezi muschii abdominali, iar copilul tau se va bucura de un joc interesant.

FLOTARI

In timp ce tu te afli in pozitia de flotare, cu fata la pamant, sprijinindu-te in palme si in varfurile degetelor de la picioare, permite-i celui mic sa se aseze deasupra, astfel incat sa fie ca o greutate in plus, fata de cea a propriului tau corp.

EXERCITIU PENTRU BRATE

Intinde-te pe spate si tine copilul in brate, ridicandu-l si coborandu-l, alternativ. In felul acesta, copilul se va distra, iar tu iti vei intari musculatura bratelor. De asemenea poti practica exercitiul stand in picioare, in timp ce copilul se afla in fata ta, cu spatele la tine. Cu ajutorul unor gantere, ridica bratele in aer pana la nivelul umerilor, mentinandu-le acolo pentru un minut.

GENUFLEXIUNI

Puteti face genuflexiuni in pereche. Stati unul langa celalalt si faceti exercitiul in acelasi timp. Cei care se simt in forma, pot adauga greutati in brate in timpul executiei.

Sfat: Daca nu ai practicat sport inainte si vrei sa incepi acum, poti face exercitiile prezentate de doua ori pe saptamana, fiecare a cate doua serii. Cu timpul, pe masura ce avansezi si iti dezvolti musculatura, mareste treptat intensitatea antrenamentului, prin cresterea numarului de exercitii sau serii.

2. Ce zici de o veche modalitate de a te distra? Care este cea mai buna metoda de a consuma energie și de a-i provoca pe toti sa faca miscare? Dansul! Este foarte distractiv si iti ofera posibilitatea sa fii spontan!

  1. Daca inspiratia ta se regaseste in yoga, cauta lectii de yoga pe YouTube. Daca ai antrenori preferati, va fi usor sa alegi, daca nu, supuneti la vot, pentru a te asigura ca toti membrii familiei vor dori sa execute posturile respective.

O sesiune de yoga pentru familia ta este intotdeauna binevenita. Daca unul dintre membrii familiei are cunostinte de yoga, puteti incerca mai multe exercitii de streching impreuna. Beneficiile acestui tip de miscare sunt nenumarate. Printre altele, yoga ajuta copiii sa-si imbunatateasca concentrarea. 

Dupa antrenament, rasplateste-ti familia! Organizeaza o cina delicioasa si sanatoasa, urmata de o seara de vizionat filme. Aceasta este o idee minunata pentru a petrece timp de calitate impreuna și a crea amintiri de neuitat.

Transforma sesiunile de antrenament intr-o activitate regulata care sa cuprinda si momente de distractie. In acest fel, ele pot fi integrate in activitatile comune ale familiei si, de ce nu, sa devina o traditie asteptata cu nerabdare de catre toata lumea. Este important sa fii creativ si sa le creezi copiilor un stil sanatos de viata. Doar prin joaca ii poti stimula pe cei mici sa faca exercitii in mod regulat. 

Asigura-te ca aveti la dispozitie minimul de echipament si accesorii necesare antrenamentelor. Daca iti lipseste ceva, cu siguranta vei gasi online, chiar aici.

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...