pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

10 OBICEIURI SANATOASE ALE FEMEILOR IN FORMA
Antrenament
19.03.2020.
Antrenament

10 OBICEIURI SANATOASE ALE FEMEILOR IN FORMA

19.03.2020.

A trecut ceva timp de cand incerci sa fii in forma, sa te antrenezi si sa fii mai atenta cu dieta? Primul pas ca sa reusesti nu este sa petreci multe ore la sala, nici sa iti schimbi programul zilnic de exercitii, ci sa iti ajustezi modul de a gandi. Stim ca este mult mai usor de spus decat de facut, dar nu e imposibil. Nu te lasa complesita de diverse mituri din lumea fitnessului care te vor obosi, trebuie doar sa faci niste alegeri sanatoase si sa le transformi in obiceiuri.

Si nu, nu astepta pana luni ca sa o faci – incepe astazi, cu ajutorul acestor sfaturi despre obiceiurile sanatoase ale femeilor in forma. Vei vedea cum doar in cateva zile te vei simti mult mai bine, mai frumoasa si mai usoara.

FEMEILE IN FORMA MANANCA SANATOS (CHIAR DACA AU SI ZILE IN CARE TRISEAZA)

Daca vrei sa fii in forma, una dintre cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le faci este dieta. Asta inseamna sa renunti la gustari, sucuri si dulciuri care te fac sa mananci din ce in ce mai mult. Pe acestea le poti inlocui cu alimente bogate in proteine, fructe si legume proaspete si cereale integrale.

Incearca sa introduci aceste grupe de alimente in meniul tau zilnic si sa tii aceasta dieta pentru cel putin doua saptamani. Dupa aceea, meriti sa te rasfeti cu niste bunatati, dar nu trebuie sa exagerezi! Cate o regula incalcata din cand in cand nu a ranit pe nimeni, dar este mult mai important sa nu te intorci definitiv la acest gen de dieta.

FEMEILE IN FORMA BEAU MULTA APA IN TIMPUL ZILEI

Hidratarea constanta este un obicei cheie al femeilor in forma. Conform cercetarilor, o persoana obisnuita trebuie sa bea doi litri si jumatate de apa pe zi. Daca faci sport in mod regulat, in special antrenamente intense de tip HIIT (high intensity interval training), ar trebui sa bei chiar mai multa apa. Totusi, nu trebuie sa exagerezi. Bea guri mici in mod frecvent, pentru un plus de energie si numeroase beneficii aduse sistemului digestiv si metabolismului.

FEMEILE IN FORMA NU SAR NICIODATA PESTE MICUL DEJUN

Femeile care au mare grija de ele si de corpul lor stiu ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! De aceea, e important sa faci alegeri sanatoase la micul dejun, cum ar fi sa mananci alimente bogate in proteine. Tine minte ca, daca sari peste micul dejun, cel mai probabil vei manca ceva pe fuga, ceea ce este complet nesanatos.

FEMEILE IN FORMA INCEARCA SA DOARMA CAT MAI MULT

In afara de dieta si consumul de apa, somnul joaca si el un rol foarte important in mentinerea unui corp sanatos. Daca incerci sa slabesti si ai luat in considerare toti ceilalti factori, fii atenta la programul tau de somn. Deseori, tindem sa omitem acest element, desi este cel mai important pentru sanatatea noastra.

In timpul somnului, corpul se odihneste, muschii se relaxeaza si “se vindeca”, si recuperam energia de care avem nevoie pentru a functiona a doua zi. Incearca sa dormi opt ore in fiecare noapte.

Desi pare imposibil, exista cateva trucuri pentru a reusi sa adormi mai repede. Fa exercitii de stretching sau un antrenament rapid inainte de culcare, si evita sa folosesti telefonul, calculatorul sau sa te uiti la televizor.

FEMEILE IN FORMA NU CONSUMA BAUTURI BOGATE IN CALORII

Daca reusesti sa mentii o dieta sanatoasa, trebuie sa eviti surplusul de calorii din bauturi. Asta inseamna ca ar trebui sa reduci sau sa renunti complet la consumul de cafele indulcite sau cu arome, sucuri imbuteliate, sau orice alte bauturi care contin zahar.

Daca totusi iti e pofta de sucuri, este mai bine sa le prepari chiar tu, folosind fructe si legume proaspete. Nu uita ca si cafeaua neagra si ceaiul verde sunt optiuni la fel de sanatoase.

FEMEILE IN FORMA GASESC MODURI CREATIVE DE A-SI MENTINE SILUETA

Probabil te intrebi cum sa te mentii in forma fara sa fii nevoita sa mergi la sala. In loc sa folosesti liftul, poti merge pe scari. Nu pierde timpul cautand locuri de parcare, mergi pe jos! Daca te plictisesti acasa, fa cateva exercitii sau pune muzica preferata si danseaza. Fii creativa in viata de zi cu zi si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

FEMEILE IN FORMA NU SE COMPARA CU ALTII

Fiecare corp si fiecare metabolism este diferit – si orice femeie in forma stie asta! De aceea, ele nu se compara niciodata cu alte femei si nu isi masoara rezultatele in functie de ale altora. Acesta e sfatul nostru pentru tine. Urmareste semnalele corpului tau si nu asculta absolut orice sfat pe care il primesti. Fa ceea ce se potriveste pentru tine si fii atenta la reactiile metabolismului la schimbari. Rezultatele vor aparea, in cele din urma.

FEMEILE IN FORMA AU OBICEIURI DE DIMINEATA

Dimineata este, din multe motive, cel mai important moment al zilei. Tocmai de aceea, fiecare femeie in forma are propriile obiceiuri de dimineata. In afara de a avea grija de dieta, ele mereu incearca sa faca niste stretching dupa ce se trezesc, sa bea multa apa si sa inceapa ziua de lucru pregatite. Asta nu inseamna ca trebuie sa te trezesti cu o ora sau doua mai devreme ca sa termini totul. Este nevoie doar sa te organizezi in asa fel incat obiceiurile de dimineata sa nu iti perturbe somnul. Dupa ce treci de prima incercare, sentimentul va fi unul incredibil.

FEMEILE IN FORMA ISI ASCULTA CORPURILE

Orice femeie in forma stie diferenta dintre a fi obosita si a fi epuizata. Asta nu inseamna ca nu te vei mai simti complet lipsita de puteri, dar acest sentiment nu ar trebui sa devina o obisnuinta. De aceea, e important sa iti asculti corpul si sa faci sport, dar fara exagerari. In cele din urma, ar trebui sa te simti mai bine si mai plina de energie.

Aceeasi regula se aplica si la mancare! Inca un sfat – nu manca de plictiseala, ci numai cand corpul tau chiar are nevoie de hrana.

FEMEILE IN FORMA ISI PLANIFICA ANTRENAMENTELE DE DINAINTE

Daca nu ai timp sa te antrenezi dimineata, lasa-ti 15 minute libere in timpul zilei pentru sport. Daca iti planifici antrenamentele de dinainte, vei avea mereu cum sa iti faci timp pentru ele. Tine minte ca nu este obligatoriu sa mergi la sala ca sa faci sport. Poti face asta si acasa – trebuie doar sa gasesti haine potrivite pentru antrenament si sa te bucuri de cateva minute de oboseala sanatoasa.

NU SARI PESTE ANTRENAMENTE!

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...