pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Cauta pe site
Ce să pui în bagaj pentru o vacanță de vară activă
Noutati
29.07.2022.
Noutati

Ce să pui în bagaj pentru o vacanță de vară activă

29.07.2022.

Vacanța activă este preferata pasionaților de sporturi de orice fel ce nici nu-și pot imagina că își petrec vacanța anuală departe de sala de sport. Dacă exercițiile fizice fac parte din rutina ta, credem că în această vară nu vei rata ocazia de a profita de toate avantajele de a fi în aer liber, pentru a-ți menține forma fizică la un nivel top. Astăzi, sălile de sport sunt parte integrantă în multe hoteluri, iar zonele de antrenament pot fi găsite adesea în parcuri sau în alte spații publice. Dacă te numeri printre cei care preferă să facă exerciții în aer liber – pe plaja preferată sau în camping la munte – nu-ți face griji - producătorii de echipamente sportive au făcut un efort pentru a-ți oferi nenumărate oportunități diferite de a vă antrena pe cont propriu. Așadar, hai să vedem ce trebuie să pregătești să iei cu tine în bagaj pentru ca vacanța ta să fie cu adevărat activă.

Nimănui nu-i place să aibă prea multe lucruri în bagaj, așa că gândește-te de două ori înainte de a termina de împachetat – ai oare nevoie de toate acele lucruri? Concentrează-te doar pe cele mai elementare și practice articole. Acest lucru este valabil și atunci când incluzi echipamentul sportiv – respectă regula "less is more".

 

Stretchingul de dimineață sau meditația în sunetul valurilor sună ca o activitate excelentă pentru a începe ziua. Așadar, nu uita covorașul de yoga – va servi la mărirea confortului pe o suprafață mai puțin ideală și poate fi parte integrantă a echipamentului de plajă, mai ales dacă plaja este una neamenajată. Halterele de 1-2 kg și greutățile pentru picioare umplute cu nisip sunt un must-have pe lista de bagaje a tuturor celor ce iubesc antrenamentul cu greutăți. Astăzi, poți găsi pe piață aceste accesorii special concepute pentru călătorii, pe care le poți umple cu apă sau nisip imediat înainte de exerciții și le golești după ce termini exercițiul. Ceva de genul unei mingi gonflabile, care este cea mai bună opțiune atunci când nu ai mult spațiu în bagaj. Benzile elastice de rezistență sunt iar ceva ce poți împacheta cu ușurință oriunde și ar trebui să se afle în mod clar pe lista ta – dacă le-ai folosit, atunci știi cât de eficient și mai provocator este să execuți fiecare mișcare. Setul de benzi de exerciții TRX este o altă opțiune excelentă – ai nevoie doar de un copac solid și stabil pe care să le instalezi, apoi îți folosești propria greutate ca sarcină în timp ce faci stretching sau lucrezi activ la postură.

Dacă-ți dorești un antrenament ceva mai dinamic, care să includă și cardio, atunci ai nevoie de niște recuzită concepută pentru activități sportive în aer liber.

  • Coarda de sărit nu mai este doar ceva de care vă amintiți din copilărie. Este un accesoriu de antrenament foarte util, adesea neglijat și subestimat, dar cu siguranță una dintre cele mai bune modalități de a obține un antrenament cardio de calitate.
  • Frisbee, badminton sau o minge cu care vezi găsi jocuri prin care vei alerga pe plajă aproape fără să-ți dai seama – sunt o modalitate excelentă de a te antrena și în același timp de a te distra excelent cu prietenii.
  • Mersul la mare este una dintre cele mai frecvente opțiuni atunci când vorbim despre vacanța de vară. De ce să nu folosim beneficiile unui sejur acolo? Înotați, înotați și iar înotați! Rezistența apei sărate a mării activează toate grupele musculare din corp, motiv pentru care înotul poate fi clasificat drept una dintre cele mai eficiente activități sportive pe tot parcursul anului. Dacă ai posibilitatea, profită la maximum de piscinele interioare și exterioare ale orașului. Mușchii tăi îți vor fi recunoscători! Înotul este cea mai bună terapie antistress, relaxează corpul și are un efect benefic asupra inflamațiilor musculare, așa că îți recomandăm să petreci cât mai mult timp în apă. Accesoriile care vor face ca înotul să fie mai eficient și mai plăcut sunt aripioarele, ochelarii și casca de înot. Nu le uita atunci când pregătești bagajele pentru litoral.

De asemenea, nu uita să iei cu tine un tricou confortabil, colanții preferați, dar și un hanorac care-ți va fi de folos dacă alegi să te antrenezi dimineața devreme sau pe vreme schimbătoare. Pantofii de alergare sau de trail sunt probabil cea mai bună opțiune pentru călătorii, deoarece sunt cei mai confortabili și suficient de stabili pentru terenuri imprevizibile. Să alergi în aer liber, cu sunetele valurilor și mirosul mării este o experiență pe care nu trebuie să o ratezi. Ar trebui să menționăm restul echipamentului:

Geanta – care poate servi și ca bagaj ori ca geantă de plajă, deoarece este suficient de spațioasă pentru a transporta tot ce ai nevoie pentru o zi activă. Nu uita să-ți încarci căștile și să-ți pregătești smartwatch-ul, astfel încât să fii organizat în orice moment. Și, în cele din urmă, nicio activitate sportivă nu este completă fără o sticlă de apă. Pentru o hidratare optimă, alege o sticlă practică și cu un design frumos, pe care să o poți purta mereu cu ușurință cu tine. Este de preferat să fie confecționată din plastic care nu conține BPA, deoarece temperaturile ridicate pot elibera particule dăunătoare în lichid.

Dacă tocmai ați adăugat în bagaj câteva dintre obiectele menționate mai sus, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi și să te bucuri de vacanță. Vara a început, sezonul înotului și al concediilor este în plină desfășurare - profită la maxim de el!

 

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

03.
Jun.
Noutati
Stiati ca 350 de milione de tone de plastic sunt produse in fiecare an
03.
Jun.
Noutati
Move to Zero, calatoria celor de la Nike catre zero emisii de carbon si zero deseuri, are un singur tel: Sa ajute la protejarea viitorului sportului.
16.
Dec.
Noutati
Începe concursul "Scrisoare către Moș Crăciun" !
16.
Dec.
Noutati
Iti place sa stai afara, iar timpul petrecut in aer liber este o parte importanta din rutina ta?
03.
Sep.
Noutati
Sunteti pregatiti pentru inceperea noului an scolar? Am selectat top 7 articole pe care scolarul vostru le va iubi.
20.
Jul.
Noutati
Tendințele se schimbă, dar sneakerșii Air Max rămân preferații noștri, indiferent de sezon. Iată modelele pe care le dorim acum!
12.
Apr.
Noutati
Lasa-te inspirat de o serie de outfituri street style in tendinte. Primavara aceasta acorda atentie brandurilor Champion si Ellesse si vei ramane placut impresi...
31.
Mar.
Noutati
Daca esti in cautarea unor noi articole de imbracaminte si incaltaminte sport de calitate si confortabile, piesele Nike vor fi cea mai buna alegere, atat pentru...