pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Ce trebuie stiut despre pozitia Nike in combaterea Schimbarilor Climatice
Noutati
03.06.2022.
Noutati

Ce trebuie stiut despre pozitia Nike in combaterea Schimbarilor Climatice

03.06.2022.

Move to Zero, calatoria celor de la Nike catre zero emisii de carbon si zero deseuri, are un singur tel: Sa ajute la protejarea viitorului sportului.

Este continuarea angajamentului profund luat de Nike pentru sustenabilitate si este alimentat de credinta ca protejarea planetei inseamna protejarea viitorului sportului impotriva schimbarilor climatice.

Schimbarile temperaturilor din lume sunt foarte bine documentate. Pe tot globul, numarul zilelor cu temperature de peste 32°C a crescut cu aproape 25% din 1980. Pentru atletii din toate disciplinele exista ramificatii asupra schimabatilor climatice.

De exemplu, multe state din USA au adoptat reguli care sa ii tina in siguranta pe atleti in conditii din ce in ce mai calde si cu umiditate mare, cerand pregatiri mai scurte, sa poarte mai putin echipament si chiar sa anuleze meciuri. Fara o actiune globala, avand in veder trendul current, schimbarile climatice ar putea sa scada timpul petrecut pe teren cu pana la 2 luni in parti din Louisiana, Texas si Mississippi pana in 2050.

Pentru cei care practica sporturi de iarna, exista pericolul sa ramana fara locul unde sa isi desfasuare activitatea – media zilelor bune pentru snowboarding in lume a scazut cu 7 procente in ultimi 30 de ani. Pana in 2050, aceste zile ar putea scadea cu 11 pana la 22 de procente.

Move to Zero este un raspuns la aceste realitati.

Include angajamente ca eliminarea plasticului de unica folosinta din campusurile Nike din intreaga lume si initializarea dialogului in comunitatea globala de design prin nikecirculardesign.com. Aceste eforturi alaturi de programe de dezvoltare a materialului, care a deturnat 6.4 miliarde de sticle de plastic din gropile de gunoi (proces ce a ajutat la producerea frumoselor echipamente pentru fotbal), si a centrelor logistice alimentate cu energie regenerabila, o calatorie care este atat un marathon cat si un sprint.

Precis, Move to Zero lucreaza sa minimize amprenta de carbon Nike atat ca si afacere cat si sa maximize caile pentru un impact pozitiv ca si brand.

Initiativele cheie ale campaniei Move to Zero

  1. Nike va detine, opera si alimenta facilitatile cu energie regenerabila pana in 2025.
  2. Nike va reduce emisiile de carbon in lantul sau de aprovizionare cu 30% pana in 2030, in conformitate cu Acordul de la Paris din 2015.
  3. Nike deturneaza 99% din deseurile cauzate de productia de footware din gropile de gunoi.
  4. In plus, Nike deturneaza mai mult de 1 miliard de sticle de plastic pe an din gropile de gunoi pe care le folosesc in producerea de fire pentru tricourile noi si a upperurilor pentru sneakersi Flyknit.
  5. Programele Reuse-A-Shoe si Nike Grind convertesc deseurile in produse noi, locuri de joaca, piste de alergat si terenuri de sport.

Articole asemenatoare

03.
Jun.
Noutati
Stiati ca 350 de milione de tone de plastic sunt produse in fiecare an
16.
Dec.
Noutati
Începe concursul "Scrisoare către Moș Crăciun" !
16.
Dec.
Noutati
Iti place sa stai afara, iar timpul petrecut in aer liber este o parte importanta din rutina ta?
03.
Sep.
Noutati
Sunteti pregatiti pentru inceperea noului an scolar? Am selectat top 7 articole pe care scolarul vostru le va iubi.
20.
Jul.
Noutati
Tendințele se schimbă, dar sneakerșii Air Max rămân preferații noștri, indiferent de sezon. Iată modelele pe care le dorim acum!
12.
Apr.
Noutati
Lasa-te inspirat de o serie de outfituri street style in tendinte. Primavara aceasta acorda atentie brandurilor Champion si Ellesse si vei ramane placut impresi...
31.
Mar.
Noutati
Daca esti in cautarea unor noi articole de imbracaminte si incaltaminte sport de calitate si confortabile, piesele Nike vor fi cea mai buna alegere, atat pentru...