pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

CUM SA TE MENTII SANATOS? URMEAZA ACESTE SFATURI UTILE!
Articole
13.04.2021.
Articole

CUM SA TE MENTII SANATOS? URMEAZA ACESTE SFATURI UTILE!

13.04.2021.

„Sanatate, ca-i mai buna decat toate” e o afirmatie pe care o rostim atat de des in ultima vreme. Pentru o perspectiva mai buna, este necesar sa (invatam) sa avem mai multa grija de noi insine, pentru ca, din pacate, adesea ne neglijam, punand pe primul loc munca, responsabilitati de zi cu zi...

Anxietatea este din ce in ce mai intalnita in epoca moderna. Cu fiecare zi, ea devine mai prezenta in randul persoanelor care, din cauza situatiei actuale, nu stiu cum sa o combata. Odata cu anxietatea se declanseaza si: insomnia, durerile de stomac, atacurile de panica… De aceea, a venit momentul sa facem o schimbare! Acum e timpul sa faci ceva bun pentru tine, sa lupti mai mult pentru sanatatea ta. Fie ca e vorba despre un nou program de exercitii de stretching la inceput de zi sau de o noua rutina de sport matinala - acest blog te va motiva sa ai mai multa grija de tine!

Petrece mai putin timp pe retelele de socializare

Rețelele sociale sunt un factor declansator al starilor de anxietate. Vedem aici, mult prea des, imagini care sugereaza frumusetea sau viata perfecta… In realitate, toate acestea ne ranesc si ne afecteaza sanatatea. Iata de ce psihologii ne recomanda sa petrecem cat mai putin timp in acest mediu nociv, care nu face nimic altceva decat sa ravaseasca mintea cu zeci de mesaje utopice.

Transforma orele petrecute pe feed-urile derulate-n telefon, in momente mult mai placute si fructifica fiecare clipa, facand activitati care sa iti aduca beneficii atat sanatatii fizice, cat si mentale.

Pentru o viata sanatoasa seteaza-ti noi obiective de firness

Credem ca ti-ai stabilit deja obiectivele de fitness, dar poate ca pe parcurs ai renuntat la ele. A venit momentul sa te reapuci de sport, sa reurmezi acele obiceiuri care iti imbunatatesc viata si te mentin mai sanatos. Concentreaza-te mai mult pe exercitiile care iti dau putere si mai putin pe cele care te fac sa slabesti si vei observa mai multe efecte pozitive pe care aceasta atitudine le are asupra increderii in sine si motivatiei de a te antrena.

Gateste-ti mancaruri sanatoase

Alimentatia este cheia unui stil de viata sanatos! Poti face oricat de mult sport doresti, dar daca mananci nesanatos, atunci nimic nu mai conteaza. Sfatul nostru? Pregateste-ti zilnic un meniu sanatos si monitoriza-ti exact caloriile. Mancarea ta va fi una mai gustoasa, iar organismul va functiona mai bine pentru ca ii vei oferi resursele de care are nevoie.

Elimina gandirea negativa

In ultima vreme, ne tot „luptam” cu un flux mare de stiri si informatii negative care ne-au afectat starea de bine. Asadar, a sosit momentul sa iei o pauza de la tot ce-i negru. Nu vei fi inconstient ca vei face asta, vei deveni, de fapt mai liber in gandire si mai pozitiv in atitudine.

Un alt sfat – scrie un jurnal si noteaza-ti aici, in prima parte a zilei tot ceea ce gandesti. Inainte de a te apuca de sarciniile zilnice, scrie tot ceea ce te deranjeaza si scapa de gandirea pesimista. Vei vedea ca acest tip de refulare iti va aduce gradual o stare de bine.

Meditatia zilnica iti da o stare de bine si iti stimuleaza puterea de aparare a organismului

Yoga si meditatia sunt doua metode care te vor ajuta sa elimini din tensiunea si stresul zilnic. Practica-le zilnic si vei vedea ca starea de bine nu va intarzia sa apara.

Gaseste-ti un hobby! Practica un sport!

Sportul nu ar trebui privit ca un efort, ci ca un hobby. Asadar, petrece-ti timpul liber facand cateva activitati placute. Avem si cateva sugestii pentru tine, de pilda, drumetiile, ciclismul, alergarea, yoga sau orice alt antrenament de forta si echilibru.

Bucura-te de un somn de calitate

Somnul este un factor cheie pentru toate aspectele vietii tale, acesta linisteste psihicul si iti da putere sa incepi o noua zi cu energie pozitiva. Asadar, nu subestima somnul si dormi sapte ore pe noapte pentru a te bucura de o buna functionare a organsimului.

Plimbarile dese in aer liber sunt deosebit de benefice

Mersul pe jos este unul dintre cele mai benefice activitati pe care le poti face! Plimba-te in aer liber, ori de cate ori timpul iti permite sau atunci cand simti nevoia de o pauza. Incalta-te cu o pereche de pantofi sport confortabili si bucura-te de beneficiile unei pauze binemeritate.

Pune-ti sanatatea intotdeauna pe primul plan! Doar astfel poti deveni mai fericit!

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
05.
Mar.
Alergare
Urmând ediția a 25-a a modelului GEL-NIMBUS, care a fost oficial numit cel mai confortabil pantof de alergare într-un test independent de confort...