pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

PREGATIRE PENTRU CEA MAI GREA CURSA CU OBSTACOLE - SPARTAN RACE
PREGATIRE PENTRU CEA MAI GREA CURSA CU OBSTACOLE - SPARTAN RACE
Atractii
18.12.2023.
Atractii

PREGATIRE PENTRU CEA MAI GREA CURSA CU OBSTACOLE - SPARTAN RACE

18.12.2023.

Cursele cu obstacole, sau cursele OCR (obstacle course racing), sunt curse off-road în care, pe lângă kilometrii parcurși, trebuie să treci peste diverse obstacole de-a lungul traseului. Obstacolele constau în principal în săritul peste ziduri, bârne, diverse traversee, cățărare, purtare, traversarea pe balața de echilibru, cățărarea pe frânghie și multe altele. Lucrul minunat la pregătirea pentru acest tip de cursă este că nu poți fi niciodată complet pregătit, pentru că nu știi exact ce te așteaptă înainte. Fiecare cursă este diferită, cu lungime de traseu diferită, suprafață, înălțime, număr de obstacole și tip de obstacole. Chiar și când faci aceeași cursă de două ori, va fi diferită, pentru a păstra farmecul și momentul de surpriză pentru alergători.

Una dintre cele mai dificile curse cu obstacole din lume este Spartan Race, fondată în 2007 de un american numit Joe de Sena. Miza sa principală este să obțină maximul de la alergător, să aducă corpul și mintea la punctul de a renunța, pentru că intrarea în linia de finish după o luptă dificilă cu propria persoană este o mare victorie în sine, indiferent de locul ocupat.

Unele dintre cele mai dificile obstacole se găsesc în Spartan Race, cum ar fi diversele obstacole suspendate, care sunt foarte provocatoare pentru antebrațe și mâini. Un număr mare de obstacole de purtare, cum ar fi lanțuri grele, pietre, găleți și saci umpluți cu nisip, bile de beton și altele. Pentru acest tip de cursă, așa cum puteți vedea, pe lângă alergare, este necesară și forța. O întrebare care apare adesea este cum să te pregătești pentru acest tip de cursă?

Ca participant la Campionatul Mondial Spartan Race desfășurat în Grecia, în anticul Sparta, voi împărtăși cu voi câteva puncte importante care m-au ajutat să termin cu succes acea cursă pe locul 12. Campionatul Mondial a durat 3 zile și a constat în 3 curse. Prima zi 8,5 km cu 20 de obstacole, a doua zi 13 km cu 30 de obstacole și ultima zi 27 km cu 40 de obstacole. Pe lângă forță și alergare în sine, rezistența corporală și recuperarea rapidă între curse sunt importante pentru această provocare.

Pregătirea corpului pentru o astfel de provocare nu poate fi realizată într-un timp scurt. Acest plan de antrenament în particular a durat peste 6 luni, având în vedere că deja eram într-o formă bună și practicam acest sport de mulți ani. Programul a constat în 3 sesiuni de antrenament de forță și 2-3 sesiuni de alergare pe săptămână. În timpul antrenamentelor de forță, a fost foarte important să acordăm atenție întăririi antebrațelor, umerilor și picioarelor, desigur. Diverse variante de purtare, alergare cu greutăți și atârnarea de inele și bare de gimnastică au fost parte integrantă a pregătirilor. În ceea ce privește alergarea, o sesiune de antrenament a fost dedicată rezistenței la distanțe lungi, iar cealaltă s-a concentrat pe creșterea vitezei, adică alergarea intervalată.

Pe lângă antrenament, nutriția - recuperarea și echipamentul sunt, de asemenea, elemente foarte importante. Nutriția vă ajută să vă refaceți rapid rezervele epuizate și îi oferă corpului șansa de a obține cât mai mult din el. Cu o nutriție slabă, rezistența corpului la efort este mult mai slabă, iar recuperarea este mult mai lentă. În plus față de nutriție, un somn bun și zilele de odihnă sunt foarte importante pentru recuperare, care sunt dedicate întinderii, masajelor sau plimbărilor mai lungi, benefice pentru toată lumea.

Când sunt abordate toate aceste aspecte, ceea ce face o mare diferență în experiența ta de alergare este echipamentul bun. Dacă nu aveți încălțăminte sau echipament potrivit, totul va fi mult mai dificil pentru voi. Dacă echipamentul se usucă încet sau nu este aproape de corp, puteți simți frig, ceea ce duce la slăbiciune și uneori crampe. Încălțămintea proastă înseamnă un risc de accidentare, durere în picioare, articulații, alunecare și așa mai departe. Echipamentul pe care l-am folosit a constat în tricouri sintetice, pantaloni scurți de ciclism și pentru încălțăminte am ales Nike Pegasus Trail, deoarece s-au dovedit a fi foarte bune în multe curse.

Nu uitați că toate acestea sunt un sport recreativ pentru majoritatea oamenilor, că ar trebui să vă distrați și să vă bucurați de depășirea propriilor limite. Fiecare are motivele sale pentru a se provoca în acest fel, iar aceste curse sunt ideale pentru mici victorii care înseamnă mult. Acesta este farmecul OCR și al cursei Spartan.

Fiți atenți, fiți inteligenți, antrenați-vă intens și bucurați-vă de provocări!

Anica Radosavljević @anicateretanica

Articole asemenatoare

22.
Dec.
Atractii
Iarna a sosit, iar zăpada și vremea rece nu se opresc să ne surprindă.
11.
Aug.
Atractii
Iti prezentam cateva articole de top din oferta noastra pentru care beneficiezi de extra reducere. Profita acum!
27.
Jan.
Atractii
In afara de antrenamente, iti poti petrece serile stand acasa si vizionand cele mai bune documentare sportive. Va prezentam cateva dintre ele.
24.
Dec.
Atractii
Goana dupa cadouri a inceput deja, asa ca iti recomandam cateva idei de tinute pe care le poti darui oricarui fan al sportului.