pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

MUST WATCH: Cele Mai Bune Documentare Sportive
Atractii
27.01.2021.
Atractii

MUST WATCH: Cele Mai Bune Documentare Sportive

27.01.2021.

Statul acasa a devenit inevitabil pentru multi dintre noi, iar nu intotdeauna putem sa mergem la o plimbare sau sa ne antrenam. De aceea, de ce sa nu folosesti acest timp in mod corespunzator? Astazi, completam seria de documentare pe care le poti urmari pe Netflix cu cateva noi sugestii pentru cele mai bune documentare sportive. Cu siguranta ai vizionat deja cateva dintre ele, dar este intotdeauna loc de noi recomandari. Mai jos este lista noastra must watch.

“Kicking & Screaming” (1995) – cea mai buna poveste spusa vreodata despre fotbalul englez

De-a lungul a 6 episoade incredibile, documentarul BBC despre fotbalul englez prezinta povestea unei natiuni prin sangele careia curge acest sport. Este destul de dificil de gasit in intregime pe YouTube (ultima oara a fost difuzat in 1998), dar putem spune ca documentarul ilustreaza frumos tranzitia fotbalului englez de la inceputuri pana in Premier League.

Sursa foto – esquire.com

Documentarul contine o multime de secvente din meciuri de fotbal celebre si cate putin din subestimatul umor englezesc, care pastreaza partea cea mai amuzanta la final. Referitor la renumita Cupa Mondiala din 1966, fostul jucator scotian Denis Law inchide unul dintre episoade cu urmatoarea anecdota: “Jucam golf in Manchester si, complet neobisnuit pentru Manchester, afara ploua. Eram doar doi oameni pe teren. Tipul cu care jucam era disperat, dar totusi m-a invins. Cand ne-am intors sa mergem catre club, toti membrii erau la geam. Anglia castigase cu 4-2. Am crezut ca a venit sfarsitul lumii.”

“Tyson” (2008) – unul dintre cei mai mari dar si unul dintre cei mai controversati boxeri ai tuturor timpurilor

Acest documentar sportiv este despre un singur om, usor de recunoscut dupa tatuajul de razboinic Maori de pe partea stanga a fetei. Desi pare dur, isi alege cuvintele cu blandete. Cu siguranta, vorbim despre Mike Tyson – boxerul care, cu sinceritate si profunzime, ne povesteste cum a ajuns campion mondial la categoria grea.

Sursa foto – esquire.com

Revazand unul dintre cei mai mari boxeri ai tuturor timpurilor in scene preluate direct din luptele sale inca evoca in multi sentimente profunde de admiratie. Astfel, suntem martori la un adevarat testament al puterii sale, al vitezei si al talentului aratat pe ringul de lupta.

“Hoop Dreams” (1994) – povesti despre baschet si visuri marete

Acesta reprezinta un adevarat “Cetatean Kane” al documentarelor sportive. Aproape toti oamenii care au contribuit la crearea lui sunt astazi parte din legenda. Intr-adevar, la momentul in care a fost produs, acest documentar a fost o adevarata inovatie din punct de vedere al formatului si al continutului.

Producatorii au petrecut cinci ani in Chicago urmarind familiile a doi elevi de liceu talentati in arta baschetului, cu un potential enorm de a deveni mari jucatori. Filmul a fost creat intr-un mod inedit, nemaivazut pana atunci. Chiar si la vremea aceea, existau multe povesti despre copii care au reusit sa scape dintr-un anturaj nepotrivit datorita sportului, dar niciuna nu fusese spusa intr-un mod atat de profund.

Hoop Dreams nu este doar foarte emotionant, are si o incredibila putere dramatica. Povesteste despre vise marete, despre sacrificii si dragoste pentru baschet rar intalnite in ziua de azi.

“Senna” (2010) – un documentar magnific despre cel mai rapid om din Formula 1

Regizorul Asif Kapadia a crescut standardele de productie pentru documentarele biografice, si nu doar cele sportive, prin acest film despre un om cunoscut intregii lumi drept Ayrton Senna. Folosind doar material inregistrat, fara marturii aditionale sau interviuri, spectatorii sunt introdusi direct in viata publica si privata a pilotului de Formula 1.

Pe cat de tragica pe atat de speciala, povestea de viata a lui Ayrton Senna face acest film fermecator de la inceput pana la sfarsit, asa ca nu trebuie sa il ratezi.

“Winning Time: Reggie Miller vs. The New York Knicks”

Ce se intampla cand foarte popularul regizor Spike Lee, care este si un mare fan al baschetului, porneste un “razboi” cu un superstar NBA precum Reggie Miller? Fanii Knicks sunt luati la tinta! Aceasta este povestea unui jucator de baschet care a inscris 8 puncte in 8.9 secunde pentru a pune capat jocului decisiv al campionatului. Acest lucru, trebuie sa recunoastem, este de neegalat!

“I Am Bolt” (2016) – povestea alergatorului legendar adorat peste tot in lume

Numele sau este cunoscut oamenilor din lumea intreaga si suntem siguri ca nu este o exagerare – vorbim despre unicul Usain Bolt. Aceasta nu este doar o poveste despre el, dar si despre sportul asupra caruia si-a lasat amprenta memorabila, despre tara sa de origine sau inspiratia si motivatia pe care le raspandeste in jur cu fiecare miscare. De aceea, am ales sa includem “I Am Bolt” pe lista noastra de documentare de neratat.

De asemenea, trebuie sa includem si “The Last Dance”, un documentar pe care sigur l-ai vizionat nu doar o data, ci de cel putin cinci ori. Dar, asa cum am spus si mai devreme, nu este niciodata prea tarziu sa adaugam noi recomandari si sa ne bucuram de inspiratia adusa de toate aceste filme.

Sursa cover photo: esquire.com

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

22.
Dec.
Atractii
Iarna a sosit, iar zăpada și vremea rece nu se opresc să ne surprindă.
11.
Aug.
Atractii
Iti prezentam cateva articole de top din oferta noastra pentru care beneficiezi de extra reducere. Profita acum!
24.
Dec.
Atractii
Goana dupa cadouri a inceput deja, asa ca iti recomandam cateva idei de tinute pe care le poti darui oricarui fan al sportului.