pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

TOT CE TREBUIE SA STII ATUNCI CAND CUMPERI INCALTAMINTE DE ALERGARE
Alergare
16.12.2020.
Alergare

TOT CE TREBUIE SA STII ATUNCI CAND CUMPERI INCALTAMINTE DE ALERGARE

16.12.2020.

Nu este usor sa gasesti incaltaminea de alergare potrivita. Toate brandurile au o oferta diversificata pentru astfel de pantofi, dar asta nu face lucrurile mai usoare. Tehnologiile variaza de la model la model si exista o multime de elemente la care ar trebui sa fii atent. In ciuda acestor dificultati, cautarea devine mult mai usoara daca primesti sfaturile potrivite.

Desi acest text se adreseaza in primul rand incepatorilor, este util si pentru cei care au deja experienta in domeniul alergarii. Cei din urma pot folosi aceste sfaturi pentru a-si reaminti tot ceea ce trebuie sa stie pentru a gasi pantofii de alergare perfecti.

CAT TIMP DUREAZA SA CUMPERI INCALTAMINTE DE ALERGARE?

Nu este de ajuns doar sa probezi o pereche de incaltaminte de alergare inainte de a o cumpara. Ai nevoie sa dedici intre o jumatate de ora si 45 de minute pentru aceasta activitate. Nu te grabi sa faci o alegere. Daca este prima oara cand cumperi pantofi sport de acest fel, incearca mai multe modele, deoarece fiecare brand cunoscut are un design diferit. Alearga cateva ture prin magazin, executa cateva sarituri si astfel vei vedea cum “se comporta” pantofii in timp ce ii porti. Abia dupa aceea poti sti care e perechea potrivita.

CE TREBUIE SA TII MINTE CAND CUMPERI INCALTAMINTE DE ALERGARE?

Atunci cand probezi pantofii de alergare, trebuie sa porti sosetele potrivite. Ai nevoie de sosete de alergare, care sunt esentiale in timpul antrenamentelor. Daca, in timpul probei, sosetele tale sunt prea subtiri sau prea groase, incaltamintea se va simti diferit. Astfel, risti sa achizitionezi un produs care nu e potrivit pentru tine.

Daca de obicei porti branturi ortopedice, nu uita sa le ai si pe acestea cu tine. Alegerea pantofilor perfecti depinde si de acest factor.

Este foarte important ca incaltamintea de alergare sa fie comoda. Aceasta trebuie sa se potriveasca bine pe piciorul tau, dar sa ii ofere suficient spatiu sa “respire”. Calcaiul trebuie sa stea intr-o pozitie fixa.

De asemenea, este important ca lungimea talpii pantofilor sa fie cea potrivita. Este in regula daca achizitionezi o pereche cu jumatate de numar sau cu un numar mai mare. Ceea ce trebuie sa eviti este sa alegi incaltaminte prea mica. In timpul alergarii, piciorul se dilata, de aceea ai nevoie de mai mult spatiu in partea din fata.

Daca este prima oara cand cumperi incaltaminte de alergare, incearca diverse modele de la mai multe branduri. Asta nu inseamna ca un brand anume are produse de o calitate mai buna sau mai rea, dar un model care este potrivit pentru altcineva ar putea fi mai putin potrivit pentru tine.

Nu uita, daca ai probat o pereche de pantofi si nu te simti comfortabil in timp ce mergi, cu siguranta nu te vei simti comfortabil nici in timpul alergarii.

Incaltamintea mai usoara te va ajuta sa fii mai rapid, iar talpa atenueaza mai bine socul creat la contactul cu solul. Daca vrei doar sa te antrenezi, nu sa participi la competitii, poti alege o pereche de pantofi mai grea.

Caputa pantofilor poate fi facuta din mai multe tipuri de materiale. Modelele cu mesh in partea din fata si in partile laterale sunt potrivite pentru o ventilatie mai buna a piciorului.

Talpa trebuie sa fie putin curbata in varf si groasa la calcai. Ar fi ideal ca aceasta sa aiba o compozitie mixta (spuma/cauciuc), ceea ce ajuta la atenuarea impactului cu solul. Partea din fata a talpii trebuie sa fie flexibila.

Daca nu esti sigur ca poti alege incaltamintea perfecta de unul singur, poti oricand sa intrebi vanzatorul. Sunt multi alti factori importanti de luat in considerare, cum ar fi numarul de kilometri pe care ii alergi in medie pe saptamana sau chiar greutatea ta si stilul de mers.

Desigur, poti alege modelul potrivit si online. Oferta noastra cuprinde atat ultimele noutati ale brandurilor populare, cat si modelele clasice de alergare.

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

05.
Mar.
Alergare
Urmând ediția a 25-a a modelului GEL-NIMBUS, care a fost oficial numit cel mai confortabil pantof de alergare într-un test independent de confort...
21.
Apr.
Alergare
Pantofii de alergare New Balance FuelCell Rebel v2 iti vor imbunatati fiecare antrenament. Iata cat sunt de performanti.
07.
Apr.
Alergare
Pantofii de alergare adidas SOLARBOOST 3 și SUPERNOVA + s-au lansat in magazine, asa ca te intampinam cu primele noastre impresii.
25.
Mar.
Alergare
Cine poate alerga pe un traseu? Raspunsul este unul simplu si clar - mai toata lumea! Iata de ce aceasta activitate a devenit atat de apreciata printre alergato...
22.
Jun.
Alergare
Va prezentam cateva greseli pe care majoritatea le facem dupa o sesiune de alergare si pe care ar trebui sa le evitam.
04.
Apr.
Alergare
Pentru o incaltaminte de alergare, cheia ramane confortul oferit. Noul Vomero 12 ofera acest lucru datorita tehnologiei Flywire, dar si datorita talpii fabricat...
02.
Feb.
Alergare
Alegerea unui articol de imbracaminte poate fi de multe ori o provocare, asta in conditiile in care gasim date scrise pe eticheta, inclusiv compozitia materialu...