pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

OMUL CARE PUTEA FACE ORICE: Diego Armando Maradona
Fotbal
27.11.2020.
Fotbal

OMUL CARE PUTEA FACE ORICE: Diego Armando Maradona

27.11.2020.

Lumea sportului isi va aminti anul 2020 in multe feluri, dar cu siguranta acesta va ramane in memoria multora pentru pierderea a doua legende, oameni care au devenit nemuritori datorita talentului lor, curajului de pe teren si a rezultatelor incredibile. La sfarsitul lunii ianuarie, Kobe Bryant, legenda NBA, a parasit aceasa lume, iar acum lumea sportului a suferit o alta pierdere uriasa - Diego Armando  Maradona, unul dintre cei mai mari jucatori de fotbal din toate timpurile – unii l-ar numi chiar cel mai bun.

Foarte putini sportivi au primit aplauze sincere din partea fanilor rivali atunci cand au marcat un gol. Asta este exact ceea ce i s-a intamplat lui Maradona in timpul meciului cu Steaua Rosie Belgrad in 1982, lucru care nu este deloc surprinzator. Fiecare miscare pe care el o facea pe teren era pura magie. Chiar si golul marcat cu mana, la Campionatul Mondial din 1986, a fost iertat de fanii englezi. A fost “Mana lui Dumnezeu”, asa cum multi l-au supranumit.

Sursa: britannica.com

Maradona si-a inceput cariera in fotbal la scurt timp dupa ce a implinit 16 ani, la clubul Argentinos Juniors, dupa care a semnat un contract cu Boca Juniors. Inca de la o varsta frageda, a uimit prin talentul sau incredibil pentru fotbal. Era o masina de neoprit care putea face orice si pentru care nu existau niciun fel de obstacole.

In 1982, a devenit cel mai bine platit jucator de fotbal din lume, deoarece FC Barcelona a pus deoparte 5 milioane de lire sterline pentru a-l aduce in echipa. A castigat Cupa Regala si Super Cupa Spaniola impreuna cu ei iar, in urma unei accidentari, si-a continuat cariera la Napoli. Acest transfer a fost apogeul carierei lui Maradona si perioada cea mai de succes pentru clubul napoletan. In 1989, Maradona a condus Napoli catre trofeul Cupei UEFA si catre primul titlu Serie A, iar apoi, un an mai tarziu, catre al doilea.

Sursa: barcablaugranes.com

A purtat tricoul nationalei Argentinei mai mult decat orice alt jucator. Si-a condus echipa in patru Cupe Mondiale, din 1982 pana in 1994. In 1984, in calitate de capitan, in afara de trofeul Cupei Mondiale, a castigat si Balonul de Aur petru cel mai util jucator din campionat. A jucat 91 de meciuri in tricoul nationalei si a marcat 34 de goluri.

Chiar si in ziua de astazi, oamenii vorbesc cu fascinatie despre golurile sale marcate in semifinala Cupei Mondiale impotriva Angliei. Unul din ele este faimosul gol-minune, supranumit si “golul secolului”.

Sursa: twitter.com/RiverPlate

A jucat si a trait fara sa priveasca inapoi si fara sa puna la suflet ceea ce gandeau sau spuneau ceilalti. A realizat atat de multe si, pe bune dreptate, a devenit o legenda cum nu se va mai naste vreodata. Lumea fotbalului isi va aminti de el drept cel mai bun jucator al secolului al XX-lea, titlu pe care il imparte cu legendarul Pele. Cu toate acestea, multi vor spune ca Diego Armando Maradona este cel mai bun jucator de fotbal care a existat vreodata pe acest pamant.

Sursa fotografie de coperta: newstalk.com

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

16.
Mar.
Fotbal
Povestea legendarelor ghete de fotbal adidas PREDATOR continua. PREDATOR FREAK au sosit in magazinele noastre cu imbunatatiri care ofera jucatorilor de fotbal u...
26.
Feb.
Fotbal
Nike pune accentul pe viteza cu noua colectie Mercurial, prezentand modelul de ghete de fotbal Nike Superfly 8.
14.
Feb.
Fotbal
Ghetele de fotbal Nike Hypervenom 3 sunt proiectate pentru a da atacantilor un control sporit, capacitatea de a trece de aparare cu o incredere fara egal.