pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.229.94.33 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Cele 10 lucruri de care trebuie să ții cont când alergi
Alergare 101
19.01.2016.
Alergare 101

Cele 10 lucruri de care trebuie să ții cont când alergi

19.01.2016.
Autor: Sport Vision Romania

 

sfaturi_alergare

  1. Du-te la sală. Dacă îți faci un obicei de a insista pe genuflexiuni și pe antrenamente cardio vei avea numai de câștigat. În plus nu uita de streching.
  2. Nu uita de sprint-uri. După un timp alergatul ți se va părea mai ușor și conform unor noi studii acest timp de exercițiu de vor ajuta să alergi mai repede pe distanțe mai lungi.
  3. Învață să respiri corect. Majoritatea alergătorilor folosesc un sistem simplu: doi pași și inspiri, doi pași și expiri. Poți încerca și 3/2. O să îți dai seama singur cum e mai bine.
  4. Mănâncă bine. Asta înseamnă să mănânci sănătos, dar și de ajuns pentru ați susține acest obicei care consumă energie. Vei obosi mult mai repede fără caloriile adecvate.
  5. Incălzire. Nu uita de acest pas, oricât de des ai obiceiul să alergi. Ideal este să faci asta atât inainte cât și după ce alergi.
  6. Ține-te de regula 10%. Urmărește-ți performanțele în fiecare săptămână și mărește distanța. Dacă faci acest lucru prea devreme e posibil să te accidentezi.
  7. Încet. Dacă ai făcut o pauză sau nu ai mai alergat demult, începe încet. Mărește pasul pe măsură ce te încălzești. Aceasta e o tehnică folosită și de alergătorii profesioniști.
  8. Poartă pantofi adecvați. Unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont. Prin urmare orientează-te către un magazin cu o gamă variată de pantofi pentru alergat și probează câteva modele care îți plac. Plimbă-te cu ei prin magazin și încearcă să-ți dai seama care ți se potrivesc și în care te simți comod. Dacă ești începător nu te arunca din prima la produse scumpe. Trebuie să te asiguri că sunt comozi și îți protejează picioarele.
  9. Echipament. E destul de greu să alergi în blugi prin urmare ocupă-te de acest aspect și investește într-un echipament adecvat și de calitate. Echipamentul de alergare te va face să te simți confortabil atât fizic cât și psihic.
  10. Recuperare. Încearcă să-ți faci un program pe zile și să ții cont de recuperare. Planifică-ți în așa fel încât să ai timp de recuperare. Mușchii tai au nevoie de asta prin urmare nu neglija acest aspect și nu forța mai mult decât este cazul.

Articole asemenatoare

17.
Mar.
Alergare 101
Sportul are puterea de a transforma vietile oamenilor. Acesta este motivul pentru care brandul adidas acorda o atentie deosebita imbunatatirii incaltaminte...
05.
Aug.
Alergare 101
Încă puțin și putem să ne luam la revedere de la vară și de la zilele leneșe care ne uită pe șezlong. Vestea bună este că se apropie toamna și oda...
16.
Dec.
Alergare 101
Chiar dacă vrei să participi la vreun maraton sau esti doar un alergător de week-end, trebuie să ai grijă de picioarele tale. Pentru alergători, a-și cumpăr...