pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Cum să-ți alegi pantofii de alergat
Alergare 101
16.12.2015.
Alergare 101

Cum să-ți alegi pantofii de alergat

16.12.2015.
Autor: Sport Vision România

Chiar dacă vrei să participi la vreun maraton sau esti doar un alergător de week-end, trebuie să ai grijă de picioarele tale.

Pentru alergători, a-și cumpăra pantofi de alergat este uneori echivalent cu a-și cumpăra o casă sau o mașină. Trebuie sa fii atent când faci această achiziție pentru că îți vei petrece mult timp în ei, așa că trebuie să-ți placă, dar să fie și comozi. Plus că în afară de a fi comozi, pantofii tăi de alergat joacă un rol major în performanțele tale de alergător.

Primul lucru de care trebuie să ții cont când vrei să îți cumperi astfel de pantofi este să nu uiți de forma piciorului. Experții din magazinele de sport sau antrenorii știu ce pantof ți se potrivește doar privind forma piciorului. În general, trei forme sunt cunoscute respectiv, plat(flat), neutru(neutral) și platfus(high arches).

Cea mai întâlnită formă este cea neutră, celelalte doua fiind o varietate care afectează mișcarea, piciorul fiind rigid ceea ce duce la o călcătură în lateralul tălpii.

Ca răspuns la această varietate, companiile de încălțăminte au dezvoltat modele care să se potrivească tuturor tipurilor de picior, respective alergători. Alergătorii neutri pot alerga de obicei în orice tip de încălțăminte, dar de cele mai multe ori aleg un pantof care să le ofere maxim de stabilitate. Cei cu platfus sau cu picior plat ar trebui să se orienteze către un pantof cu talpă cu amortizare mai bună, oferind stabilitate și flexibilitate.

În aceste condiții, o data ce ați depistat categoria corectă, încercați mai multe perechi. Majoritatea alergătorilor au nevoie de o jumătate de mărime în plus, ca să nu mai menționăm de diferențele dintre branduri. Chiar dacă ai nevoie de un pic de spațiu pentru picioare, fii sigur că partea din spate a piciorului este fixă și călcâiul nu poate aluneca.

În final, majoritatea alergătorilor își găsesc pantoful ideal. Atunci cînd simți pantoful ca fiind parte din picior, când urmează linia naturală a tălpii și o mișcare lejeră și corectă, înseamnă că ai gasit pantoful potrivit pentru alergat.

Articole asemenatoare

17.
Mar.
Alergare 101
Sportul are puterea de a transforma vietile oamenilor. Acesta este motivul pentru care brandul adidas acorda o atentie deosebita imbunatatirii incaltaminte...
05.
Aug.
Alergare 101
Încă puțin și putem să ne luam la revedere de la vară și de la zilele leneșe care ne uită pe șezlong. Vestea bună este că se apropie toamna și oda...
19.
Jan.
Alergare 101
Când alergi e important să ai un echipament adecvat. Citește mai jos câteva sfaturi dacă vrei să te apuci de alergat sau dacă vrei doar să î...