pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.112.0123 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

CELE MAI BUNE CITATE DIN SERIA “LAST DANCE”
Baschet
18.05.2020.
Baschet

CELE MAI BUNE CITATE DIN SERIA “LAST DANCE”

18.05.2020.

Din momentul in care a fost prezentat in lume, seria documentara “The Last Dance” a devenit un adevarat fenomen pe Netflix, acesta fiind o recomandare indispensabila pe toate listele de vizionare. Este popular printre iubitorii de sport, dar chiar si oamenii care nu au iesit niciodata pe teren stiu cu siguranta cine este Michael Jordan si au auzit de legendara echipa Chicago Bulls, care a dominat lumea baschetului in anii ‘90.

In asteptarea ultimelor episode, care vor fi difuzate luni, ne amintim cele mai bune citate din acest documentar, care va deveni cu siguranta un “must” story pentru generatiile viitoare.

“Victoria are un pret, asa ca si leadership-ul are pretul lui.”

Cand Jordan este intrebat, in cadrul documentarului The Last Dance, daca intensitatea abordarii sale il face sa nu para “un om de treaba” acesta a raspuns: “I-am impins pe oameni sa isi atinga potentialul atunci cand nu credeau ca pot, i-am provocat atunci cand nu voiau sa fie provocati. Am castigat acest drept… Un lucru este clar, Michael Jordan nu a cerut niciodata cuiva sa faca ceva ce el insusi nu a reusit.”

“Oricand se vorbeste despre Michael Jordan, ar trebui sa fie mentionat si Scottie Pippen.”

Baschetul este un sport de echipa si Michael Jordan a fost capitanul uneia dintre cele mai grozave echipe din istorie. Jordan nu a neglijat niciodata importanta coechipierilor sai si asta se poate vedea si in documentar. Unul din citatele memorabile din documentar este: “Oricand se vorbeste despre Michael Jordan ar trebui sa se vorbeasca si despre Scottie Pippen. Cand toata lumea spune, ei bine, am castigat toate aceste campionate – dar nu le-am castigat fara Scottie Pippen. Si de il consider cel mai bun coechipier pe care l-am avut, din toate timpurile.“

“Acela nu a fost Michael Jordan. Acela a fost Dumnezeu deghizat in Michael Jordan.“

Cum poti dribla mingea de trei ori printre picioare astfel incat sa treci de unul precum Larry Bird?  Desi The Bulls au pierdut in fata celor de la The Celtics in prima runda din playoff-ul din 1986, Jordan si-a aratat potentialul marcand 63 de puncte in Runda 2.

“Bird a spus “Acela nu a fost Michael Jordan. Acela a fost Dumnezeu deghizat in Michael Jordan.”

“Am fost mai bun decat el… pentru aproape 2 saptamani”

The Last Dance atrage atentia nu numai asupra unei rivalitati sanatoase, dar de asemenea si catre marele respect pe care marii jucatori si coechipieri ar trebui sa il aiba unul pentru celalalt. Multi au incercat sa ajunga la nivelul lui Jordan in NBA, dar ce a livrat James Worthy, care a jucat cu Jordan la North Carolina, e impecabil:

“Am fost mai bun decat el… pentru aproape 2 saptamani.”

“Mentalitatea mea a fost sa particip si sa castig, indiferent de pret.”

Desi nu este deloc surprinzator, tot este grozav sa il auzi pe Michael Jordan explicand in propriile cuvinte cum gandeste. Tot ce isi dorea era ca si coechipierii lui sa fie la acelasi nivel cu el. A fost uneori un standard prea ridicat? Desigur.

“Mentalitatea mea a fost sa particip si sa castig, indiferent de pret. Daca nu vrei sa adopti acelasi mod de gandire, atunci nu e nevoie sa joci alaturi de mine, pentru ca te voi ridiculiza pana cand vei ajunge la acelasi nivel. Iar daca nu vei ajunge la acelasi nivel, atunci va fi foarte greu pentru tine sa continui.”

“A fost in cele din urma Michael Jordan un tip de treaba? Nu ar fi avut cum.”

“A fost in cele din urma Michael Jordan un tip de treaba? Nu ar fi avut cum. Cu o astfel de mentalitate nu poti fi un tip de treaba. Este greu sa fii in preajma sa daca nu iubesti baschetul la fel de profund cum o face el. Este un tip dificil.”

Acest citat rezuma esenta lui Michael Jordan.

B.J.Armstrong nu spune ca a fost cumsecade, dar nu pare nici ca il condamna pentru asta. Nivelul de performanta atins de Jordan nu ar fi putut fi atins de cineva cu mentalitatea unui “tip de treaba”. Standardul sau era performanta absoluta atat pentru sine cat si pentru cei din jur si nu s-ar fi multumit cu mai putin, indiferent de sacrificii.

“Mi-am dorit ca eu sa castig, dar de asemenea am vrut si ca ei sa castige si sa fie o parte din acel intreg, de asemenea.”

“Mi-am dorit ca eu sa castig, dar de asemenea am vrut si ca ei sa castige si sa fie o parte din acel intreg, de asemenea.”

Un citat foarte interesant care arata ca Jordan nu a fost un atlet egoist care sa isi doreasca succesul doar pentru el si pentru propriile lui motive. Desi era dur cu coechipierii sai, pare ca i-a iubit si a tinut la ei cu adevarat. Nu voia sa fie singurul care castiga, ci voia ca intreaga echipa sa castige.

Michael Jordan despre mentalitatea sa competitiva

Sunt multe subiecte interesante prezentate in documentar, printre care se numara si mentalitatea competitiva a lui Jordan. Acesta vorbeste despre modul in care aborda meciurile si astfel poti vedea magia tacticilor sale. Probabil acesta este motivul pentru care si-a descris modul de a gandi astfel:

“Uite, eu nu trebuie sa fac asta. O fac doar pentru ca ma defineste. Asta s-a vazut in modul meu de a juca. Aceasta a fost mentalitatea mea. Daca nu vrei sa joci in felul acesta, nu juca in felul acesta. Pauza.”

“Nu-ti va veni sa crezi, dar Michael vrea sa se retraga”

Vestea aceasta a cutremurat intreg NBA-ul. Nimeni nu se astepta. Iti poti imagina cum este sa fii in locul lui Reinsdorf, detinatorul The Bulls, in momentul in care agentul lui Michael Jordan iti spune ca dupa trei campionate consecutive, cel mai bun jucator din lume se va retrage, cat este inca tanar, pentru a juca baseball? Aceasta este dovada clara ca gandirea lui Jordan este greu de prezis.

Fara indoiala ne vom uita de multe ori la seria The Last Dance, inca o data si inca o data... motivul pentru care vom face asta consta in ideea ca omenirea poate lua ce e mai bun din aceasta poveste despre sport, prietenie, competitie, dragoste adevarata pentru ceea ce faci si dedicare – lucruri deseori uitate, desi nu ar trebui.

Photo credit: businessinsider.com, hoopshabit.com, newyorker.com

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

11.
May.
Baschet
Iubitorii de baschet au asteptat cu nerabdare seria documentara “The Last Dance” care spune povestea unor mari jucatori de baschet din toate timpuri...