PROCEDURA DE RETUR

Produsele achiziționate la distanță (online) de către consumatori se pot returna conform dispozițiilor OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii ("Ordonanța”). Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului intenția de renunțare, neechivoc , in termen de 30 de zile calendaristice începând cu ziua următoare primirii produsului, indiferent indiferent de motiv si fără nicio justificare.
Produsul se va returna de către cumpărător in aceleași condiții in care a fost livrat, respectiv fără urme de uzura sau deteriorare a produsului sau a ambalajului/cutiei, fără sa prezinte urma de utilizare sau uzura, împreuna cu toate etichetele si documentele fiscale primite împreună cu acestea.

 

RETURNAREA PRODUSELOR ACHIZITIONATE ONLINE


Returnarea produselor se poate face prin orice firma de curierat (a nu se trimite prin Posta) către Șoseaua Chitilei nr. 284, București. 


Produsele nu se vor returna la sediul social. In cazul in care doriți să returnați unul sau mai multe dintre produsele achiziționate, Sport Vision va garantează rambursarea banilor in termenul legal.


Rambursarea banilor se va face doar prin transfer bancar, în termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data recepționarii produselor, conform celor de mai jos. Ne rezervam dreptul de a amâna rambursarea până la data recepționării produselor care au făcut obiectul returului sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către Sport Vision, luându-se în considerare data cea mai apropiată.


Cheltuielile de returnare vor fi suportate integral de către client. Atenție, costul de transport inițial nu se returnează decât in cazurile in care ti s-a livrat un produs diferit, incomplet sau neconform; Daca te regăsești in unul din aceste cazuri menționate iți recomandam sa ne contactezi imediat prin e-mail la online@sportvision.ro atașând inclusiv poze relevante cu problema constatata. 
Costul de transport pentru retur este suportat de noi numai in cazurile limitativ menționate in acest paragraf, respectiv daca s-a livrat un produs diferit, incomplet sau neconform din culpa Sport Vision.

Pentru a beneficia de dreptul de retur, respectiv de retragerea din contract, trebuie să completezi Formularul de Retur pe care l-ai primit împreună cu produsele în coletul trimis de Sport Vision sau să folosești exemplarul pe care îl poți descărca de pe site (descarca aici).
Se pot returna unul, mai multe produse sau toate produsele din comanda.

 

PROCEDURA DE RETUR  CLICK&COLLECT


Daca doriți sa efectuați un retur la produsele achiziționate prin opțiunea Click&Collect, va rugam sa  predați produsul/produsele in magazinul de unde ați ridicat coletul sau sa trimiteți prin orice firma de curierat ( a nu se trimite prin Posta ) la adresa specificata pe factura in termen de maxim 30 de zile de la primirea acestuia.
Va informam ca pentru acest retur,  opțiunile disponibile sunt schimbul de marime sau  restituirea contravalorii produselor intr-un cont bancar valid in RON specificat pe formularul de retur. Procesarea acestuia se va efectua in termen de maxim 14 zile de la recepționarea coletului de către firma noastră.


 
PROCEDURA RETUR EASYBOX cu SAMEDAY


Returul va fi efectuat prin curier la adresa specificata pe factura primita in colet (nu prin intermediul unui easybox).


 
REGULI APLICABILE PRODUSELOR ACHIZITIONE ONLINE CU CARDUL CADOU SPORT VISION. 


In situația in care a fost utilizat un Card Cadou Sport Vison pentru achizitia si plata unor produse ce sunt ulterior returnate conform prezentei proceduri, restituirea contravalorii comenzii se va realiza in contul bancar indicat pe formularul de retur in termenul general de 14 zile de la data efectuarii returului. Pentru evitarea oricărui dubiu, menționam ca restituirea contravalorii comenzii pe cardul bancar va cuprinde suma achitata cu cardul cadou Sport Vision si inclusiv orice sume suplimentare plătite cash la livrare pentru situația in care valoarea comenzii a fost mai mare decât soldul Cardului Cadou. Schimbul de produse nu face obiectul prezentei reguli. 

Cardurile Cadou Sport Vision nu pot fi returnate. Pentru mai multe detalii referitoare la achizitia si utilizarea cardurilor cadou Sport Vision, inclusiv in magazinele Tike sau Buzz, va rugam sa consultati Termenii si Conditiile aferente Cardului Cadou Sport Vision, aici.

 

PRODUSE CE NU POT FI RETURNATE


Următoarele categorii de produse nu se pot returna:
o    Produse ce nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă (lenjerie, măști, produse de îngrijire personală etc);
o    Nu se acceptă returnarea produselor asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii. 


 
SCHIMBAREA MARIMII


În cazul în care mărimea nu este bună și dorești să schimbi produsul cu o mărime diferită, te rugăm să completezi formularul de retur, unde vei specifica mărimea pe care o dorești. Te rugam sa completezi datele necesare plații in formular deoarece exista posibilitatea ca la momentul procesării returului sa nu mai existe stoc disponibil pentru mărimea dorita.
Această schimbare se va face in termen de 14 zile de la primirea returului, în limita stocului disponibil cu privire la noua mărime. 
Dacă noua mărime solicitată nu este pe stoc, se va restitui contravaloarea prețului plătit pentru produsul returnat, in contul bancar din formularul de retur.
Produsul pe care dorești să-l schimbi trebuie trimis către noi prin curier (te rugam sa nu expediezi prin Posta Romana sau către Sediul Social), contravaloarea transportului fiind suportat de către Dvs. sau ne poți contacta pentru a trimite noi un curier si vei beneficia de o taxa la un cost preferențial.

CONDITII GENERALE APLICABILE RETURURILOR SI DATE DE CONTACT


Va informam ca in conformitate cu Ordonanța, beneficiați de un termen de solicitare retur de 30 zile calendaristice valabil de la data la care ați intrat in posesia produsului comandat on-line si livrat prin intermediul unui curier.
Prevederile Ordonanței se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor.
In conformitate cu Ordonanța, clientul (persoana fizica) care dorește sa isi exercite dreptul de retragere si retur, trebuie sa aibă in vedere următoarele aspecte:
•    Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare sub aspect fizic si functional cum a fost la data cand a fost receptionat in baza comenzii facute on-line.
•    Clientul poate renunța la decizia de retur in orice moment, dar dupa ce produsul returnat a intrat in posesia furnizorului costurile de returnare sau relocare a produsului sunt in atribuțiile exclusive ale clientului.
•    In cazul în care clientul solicită returnarea produsului trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul pe care doreste sa-l returneze;
•    Produsul returnat trebuie sa fie însotit de toate etichetele cu care a fost livrat Produsul si sa nu prezinte semne de purtare. 
Incaltamintea poate fi probata exclusiv in interior si nu trebuie sa prezinte semne de purtare.

Articolele returnate vor fi inspectate in momentul in care ajung la noi. Sport Vision isi rezerva dreptul de a refuza orice produs returnat care nu îndeplinește condițiile de mai sus si astfel nu poate fi revândut ca nou.

In situația in care produsul primit prezinta defecte, te rugam sa  iei legatura cu noi utilizand următoarele detalii de contact:
Telefon :  (+40)031.112.0123
Mail: online@sportvision.ro


Toate produsele noastre beneficiază de garanție comerciala de 30 de zile calendaristice.